ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το τέλος των μνημονίων, το τέλος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Το τέλος των μνημονίων, το τέλος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

15:17 - 30 Μαρ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο Πάνος Καμμένος δηλώνει ότι θα πάει "μέχρι τέλους" με τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο, εντός του ΣΥΡΙΖΑ πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει... παρατραβήξει.

Ανάλογες συζητήσεις έγιναν σύμφωνα με πληροφορίες και στο ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη, ενώ μία δήλωση που θα συζητηθεί έκανε την Παρασκευή ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Στέλιος Κούλογλου.

Ο κ. Κουλογλου σχολιάζοντας τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είπε πως ουσιαστικά η κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες τελειώνει μαζί με το τέλος των μνημονίων.

«Η ιστορική περίοδος που επέβαλε αυτή τη συμφωνία έχει τελειώσει, τελειώνει με το τέλος των μνημονίων», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κούλογλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τώρα όταν τελειώσουν τα μνημόνια και θα τελειώσουν τον Αύγουστο... θα τελειώσει και η συνεργασία», πρόσθεσε.

Τι ακολουθεί, όμως, μετά; Μία λύση θα ήταν ασφαλώς οι εκλογές. Υπάρχει όμως και το Κίνημα Αλλαγής.

«Στην περίπτωση που υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας τέτοιας πλειοψηφίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συγκυβερνήσει με την κεντροαριστερά. Ότι διαμορφώνεται στην Ευρώπη είναι μια συμμαχία Αριστεράς – Kεντροαριστεράς για να επιβάλλουμε μια ατζέντα κοινωνικής Δικαιοσύνης. Το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να προχωρήσει τις δικές του επεξεργασίες, κάνοντας τομές με το παρελθόν. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το μέλλον», ανέφερε σχετικά ο Στέλιος Κούλογλου.

Πρέπει να σημειώσουμε πως εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για τη στάση των ΑΝΕΛ το τελευταίο διάστημα και πολλά στελέχη θεωρούν πως τα όρια έχουν ξεπεραστεί. Η στάση των ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό, οι δηλώσεις Κατσίκη περί ανταλλαγής των στρατιωτικών, αλλά και οι συνεχείς παρεμβάσεις του Δημήτρη Καμμένου δημιουργούν εκνευρισμό στο κυβερνών κόμμα.

Από τη μεριά του Αλέξη Τσίπρα, πάντως, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Αντίθετα, ο Πρωθυπουργός θεωρεί πως ο Πάνος Καμμένος δεν πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας εκτιμά μάλιστα πως οι διαφορετικές απόψεις των ΑΝΕΛ βοηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις επόμενες εκλογές.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:46 - 02 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.