ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δε μας τα λέτε καλά κύριε Καραμανλή

12:34 - 22 Μαρ 2017
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

O τελευταίος που θα μπορούσε να μιλήσει για το Βατοπαίδι είναι ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και καλό θα είναι η ΝΔ να μην προσπαθεί να κάνει την τρίχα τριχιά με τη προχθεσινή απόφαση αθώωσης δημοσίων υπαλλήλων.

Για έναν πολύ απλό λόγο. Μπορεί να μην βρέθηκαν στοιχεία δόλου και απιστίας για τους κατηγορούμενους ωστόσο….. οι δικαστές το περιγράφουν ευθέως. "Οι Υπάλληλοι εκτελούσαν εντολές άνωθεν".

 

Την εποχή λοιπόν της κορύφωσης του σκανδάλου καρατόμησε δύο πρωτοκλασάτους Υπουργούς του, το κ. Ρουσόπουλο και τον κ. Βουλγαράκη… Γι’ αυτές τις καρατομήσεις δεν θα δώσει τώρα εξηγήσεις; Επιπλέον ανέλαβε κατηγορηματικά την πολιτική ευθύνη… Γιατί άραγε ; Τι τον ώθησε σε αυτή του την κίνηση.

 

Το πιο κρίσιμο ερώτημα όμως είναι γιατί διέλυσε τη Βούλη; Μήπως για να παραγραφούν τυχόν αδικήματα πολιτικών προσώπων ; Ίσως αυτών που ήταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής .. που ακόμη και οι δικαστές αναγνωρίζουν στην τελευταία τους απόφαση με την οποία κλείνει και τον κύκλο αυτού του σκανδάλου;

 

Όσο για τις ανοησίες Ρουσόπουλου πως η όλη υπόθεση στήθηκε για να πέσει η Κυβέρνηση Καραμανλή , καλό θα είναι να σιωπά.. Γιατί κοντά εννιά χρόνια τώρα , όλοι γνωρίζουμε σε τι κατάσταση ήταν η οικονομία , όλοι πλέον έχουμε μάθει για τις επιστολές της ΕΕ προς την τότε Κυβέρνηση και όλοι γνωρίζουμε , από την πάγια πλέον τακτική του πολιτικού μας δυναμικού.. « Κάντην όσο είναι καιρός και άσε την καυτή πατάτα στους άλλους».. Τα έχει πει και ο κ. Αλογοσκούφης άλλωστε « Προειδοποίησα αλλά δεν άκουγε κανείς»…

 

Ας μην κρύβεται λοιπόν ο κ. Καραμανλής πίσω από το δάχτυλο του όταν έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες όχι για το Βατοπαίδι.. Είναι σταγόνα στον ωκεανό αναφορικά με όσα έγιναν κατά την πενταετή διακυβέρνηση..

 

Εκτός βέβαια, κι αν ετοιμάζει την επιστροφή του σογιού στην ηγεσία της ΝΔ, οπότε η σιωπή είναι χρυσός. Άλλωστε πόσο θα αντέξει ο Κυριάκος αν βγει Κυβέρνηση έχοντας παραλάβει την καμένη γη του ΣΥΡΙΖΑ;

 

Ήδη στην πολιτική πιάτσα μιλάνε για τον πιο βραχύβιο Πρωθυπουργό… Κι όταν ένας Πρωθυπουργός χάνει τι κάνει ; Παραιτείται κι κάποιος άλλος αναλαμβάνει τα ηνία..

 

Λέτε να είναι ο Καραμανλής ο Τρίτος ? Διόλου απίθανο. Και νέος είναι , και χιούμορ έχει και ήπιων τόνων είναι και άρχισε να εμφανίζεται παρέα με τον μεγάλο ξάδερφο στα πατρογονικά εδάφη .. υπό πλήρη τηλεοπτική και δημοσιογραφική κάλυψη…. πούντο πούντο το δαχτυλίδι λέει το τραγουδάκι… Εξάλλου, οι Παπανδρέου είχαν τρεις πρωθυπουργούς. Δεν μπορεί οι Καραμανλήδες να υστερήσουν.


Ας αφήσει λοιπόν τα περί σκευωρίας ο πρώην Πρωθυπουργός και ας βγει να μας πει τι έκανε επί των ημερών του ώστε να μην φθάσουμε ως εδώ… Ας μας δώσει μία εξήγηση , για παράδειγμα , για το γιατί ο κ. Παπαθανασίου δανειζόταν παραπάνω απ’ όσα χρειαζόταν; Και για πολλά άλλα…

 

Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..

Τελευταία τροποποίηση στις 12:47 - 22 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.