ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όχι, δεν σας ζητάμε συγγνώμη κ. Ρουσόπουλε

02:21 - 24 Μαρ 2017
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

O κ. Ρουσόπουλος, πανηγυρίζοντας για την απόφαση των δικαστών να αθωώσουν τα στελέχη της Διοίκησης για το Βατοπαίδι, ξαμολύθηκε παντού να πείσει ότι όλη η Υπόθεση ήταν μία σκευωρία , έφθασε δε στο σημείο να ζητήσει από τους τότε συναδέλφους του στην ΝΔ να ζητήσουν συγνώμη που τον δεν τον κάλυψαν και τον άφησαν εκτεθειμένο, βορά των σκευωρών.

Αναμφίβολα έχει κάθε δικαίωμα να ισχυρίζεται ό,τι θέλει αλλά το να απαιτείς να σου ζητήσουν συγγνώμη είναι κάπως εκτός ορίων.

 

Κατ αρχήν θα έπρεπε να απαιτήσει να του ζητήσει συγνώμη ο τότε Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής που τον «παραίτησε». Αν ήταν βέβαιος πως ο κ. Ρουσόπουλος δεν ήταν βαρίδι για την ΝΔ θα τον κρατούσε και θα τον στήριζε. Δεν το έκανε όμως και όπως λέει ο σοφός λαός κάποιο λάκο είχε η φάβα.

 

Για να είμαστε δίκαιοι όχι απαραίτητα κάτι ποινικό αφού η υπόθεση δεν έφθασε ποτέ στη Βουλή που ήταν αρμόδια να εξετάσει διεξοδικά και να αποφασίσει αν πράγματι υπήρχαν ευθύνες ή όχι παρά το ότι η έταιρη εξουσία της αστικής κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας η Δικαιοσύνη, είχε σε μεγάλο βαθμό διαφορετική από τον κ. Ρουσόπουλο άποψη.

 

Ο κ. Ρουσόπουλος αν και θεωρείται μαιτρ της επικοινωνίας, ως πρώην δημοσιογράφος, πτυχιούχος πλέον και διδάσκων από όσο γνωρίζουμε, επιμένει να διατηρεί αυτή την υπόθεση στον αφρό. Γιατί το κάνει; Τα βαθύτερα αίτια μόνο εκείνος τα γνωρίζει ωστόσο φαίνεται να ποντάρει πως μετά από τόσα χρόνια ποιος θυμάται τώρα τι είχε γίνει . Πόσο μάλλον σε μια εποχή που κανείς δε δίνει σημασία, έχοντας άλλα πολύ πιο σοβαρά πράγματα στο μυαλό του όπως το να πληρώσει, λογαριασμούς, εφορίες, εισφορές, φροντιστήρια παιδιών και πολλά άλλα.

Ποντάρει στην επίσης λαϊκή ρήση. «Η μνήμη έχει κοντά ποδάρια» κι έτσι ζητά από όλους να του ζητήσουν συγνώμη.

 

Έλα όμως , που στην εποχή της πληροφορίας το κάθε τι είναι πλέον εύκολα προσβάσιμο με ένα απλό κλικ.. Και μπορεί η «συλλογική μνήμη πράγματι να εξασθενεί ωστόσο η τεχνολογική μνήμη  διατηρεί όλες τις πληροφορίες ανέπαφες κάτι που δυναμιτίζει την επιδίωξη του κ. Ρουσόπουλου Αντί  λοιπόν να ζητά γενικά και αόριστα να του ζητήσουμε συγνώμη ίσως θα έπρεπε να αναλογιστεί ;

  1. Ότι η υπόθεση της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων 27000 στρεμμάτων είχε εκδικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κομοτηνής τον Νοέμβριο του 2003 και το δικαστήριο, με ψήφους δύο έναντι ενός, αποφάνθηκε ότι στη Μόνη ανήκουν μόνο 3000 στρέμματα και τα υπόλοιπα 24000 στρέμματα ανήκουν στο Δημόσιο.
  2. Ότι, η απόφαση αυτή, στην ουσία "μπλοκαρίστηκε" από την πρόεδρο του δικαστηρίου, που είχε μειοψηφίσει τότε, με το να καθυστερεί να καθαρογράψει την απόφαση!
  3. Ότι  εν τω μεταξύ, ο ηγούμενος  Εφραίμ  αποτάνθηκε στον κ. Πέτρο  Δούκα που αν και γνώριζε την απόφαση του δικαστηρίου, προχώρησε σε εξωδικαστικό "συμβιβασμό" με την Μονή, αναγνωρίζοντας την Μονή ως τον μόνο νόμιμο ιδιοκτήτη και των 27000 στρεμμάτων!
  4. Ότι  στη συνέχεια, παραχωρήθηκαν στην Μονή, με συνοπτικές διαδικασίες, 39 ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου, με "αντάλλαγμα" να παραχωρήσει η Μονή στο Δημόσιο τα 27000 στρέμματα, από τα οποία τα 24000 με βάση την απόφαση του Δικαστηρίου ανήκαν στο Δημόσιο!
  5. Ότι, η  απόφαση του Πρωτοδικείου δημοσιεύτηκε μετά από 5 χρόνια το 2008! Αφού βέβαια είχαν ήδη μεταβιβαστεί τα 39 ακίνητά του Δημοσίου στη Μονή!
  6. Ότι οι εισαγγελείς Κολιούσης και Σωτηροπούλου επιλέχθηκαν  το Σεπτέμβρη του 2008 να χειριστούν την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου με κριτήριο την αξιοσύνη τους.
  7. Ότι δεκαπέντε μέρες μετά, ζήτησαν τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή επειδή στην υπόθεση όπως ισχυρίζονται, εμπλέκονται ονόματα υπουργών.
  8. Ότι ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς διαφώνησε με τις υποψίες τους και εκείνοι για λόγους ευθιξίας παραιτούνται
  9. Ότι την υπόθεση αναλαμβάνει στη συνέχεια η Εισαγγελέας Ευ. Σπυροπούλου η οποία 10 μέρες αργότερα (22-10-2008 με το ΕΠ318-20.10.2008 προς τον εισαγγελέα Εφετών) ζητά εκ νέου τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή. Στο ερώτημα αυτό δεν τους απαντάει κανείς.
  10. Ότι στις 17 Μαρτίου του 2009 τελειώνουν την έρευνα τους, κλείνουν το φάκελο και τον παραδίδουν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών με το ίδιο αίτημα: «Να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή».
  11. Ότι ο κ. Σανιδάς στις 23 Απριλίου όμως και επικαλούμενος μια «εγκύκλιο» που του έδινε την εξουσία να έχει τον τελευταίο λόγο στη διαβίβαση της δικογραφίας, έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο «διαβίβαση στη Βουλή».
  12. Ότι τελικά το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε έφεση στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κομοτηνής, διεκδικώντας και τα 27000 στρέμματα!
  13. Ότι στις 29/12/2015 εκδόθηκε η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Θράκης, που αποφάνθηκε ότι το Δημόσιο είναι ο μόνος και αποκλειστικός ιδιοκτήτης και των 27000 –στρεμμάτων.
  14. Ότι ακόμα και σήμερα η Μονή Βατοπεδίου έχει υπό την κατοχή της 39 ακίνητα του Δημοσίου, τα οποία πρέπει να επιστέψει στο Δημόσιο, για τα οποία δεν έχει πληρώσει ούτε ένα Ευρώ.

Για τα παραπάνω ποιος θα ζητήσει συγνώμη κ. Ρουσόπουλε; Ίσως δε αντί να εγκαλείτε να σας ζητήσουν συγνώμη, αντί να κάνετε την «πάπια» επί το λαϊκότερο, ίσως θα πρέπει να ζητήσετε εσείς συγνώμη, γιατί με το να συντηρείτε εμμονικά ένα θέμα με έντονο και σκοτεινό παρασκήνιο, δεν κάνετε τίποτα άλλο από να ρίχνετε λάδι στη φωτιά της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, κάτι που ως επικοινωνιολόγος οφείλετε να γνωρίζετε.  

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.