ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Βουλή ψηφίζει, η κυβέρνηση εφαρμόζει άμα γουστάρει

08:30 - 27 Απρ 2017
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επισημοποίησε ο Πρωθυπουργός μας ότι το δοβλέτι κάνει ότι γουστάρει λέγοντας ότι αν δεν μας κόψουν χρέος εμείς δεν θα εφαρμόσουμε όσα ψηφίσαμε.

Δείγμα των καιρών η δείγμα της Κυβερνητικής ποιότητας; Για να είμαστε δίκαιοι όχι. Άπειρα τα παραδείγματα ψηφισμένων νόμων που ουδέποτε εφαρμόστηκαν για μικροπολιτικούς λόγους προκειμένου να μην διαρραγούν οι σχέσεις εκτελεστικής εξουσίας και ψηφοφόρων. Παλαιά δοκιμασμένη τακτική που όμως είναι και από τις βασικές αιτίες που φθάσαμε ως εδώ.

 

Γιατί λοιπόν ο κ.Τσίπρας να πράξει διαφορετικά;  Βέβαια στην περίπτωση του πλέον οι ισορροπίες είναι διαφορετικές. Εδώ δεν έχει να κάνει μόνο με το εγχώριο εκλογικό σώμα στο οποίο «πουλάει» αντριοσύνη αλλά με τους δανειστές που έχουν δείξει πως όχι μόνο δεν αστειεύονται αλλά όσο περνάει ο καιρός μας έχουν μάθει από την καλή και από την ανάποδη και μας παίζουν στα δάκτυλα.

 

Έχοντας υπόψη το τι έχει συμβεί, από το 2015 και μετά , είναι πασιφανές πως πρόκειται για έναν ακόμη άσφαιρο λεονταρισμό. Οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε μήπως και βρεθούμε προ καταστροφικών εκπλήξεων. Αν δεν εφαρμόσουμε όσα συμφωνήσαμε τότε χρήματα δεν έχει, θα πέσουμε στον ίδιο φαύλο κύκλο, η κάνουλα θα κλείσει με ότι αυτό κι αν σημαίνει και θα βρεθούμε πάλι εκεί από όπου ξεκινήσαμε. Αλλά υποπτεύομαι, πως δεν πρόκειται αφού πάντα στο τέλος δεχόμαστε σχεδόν αμάσητα αυτά που μας επιβάλουν, αρκούμενοι να μυξοκλαίμε πως τάχα «αμαρτήσαμε για το παιδί μας».

 

Το μόνο δυσάρεστο και επικίνδυνο συνάμα είναι πως αν και όταν αρχίσουμε πάλι τα ίδια πέρα δώθε, πάλι τη νύφη θα πληρώσει η οικονομία και ο απλός κοσμάκης γιατί από κάπου θα πρέπει να καλυφθούν οι οικονομικές απώλειες που προαναγγελθέντος ανένδοτου.

 

Το ξέρει αυτό ο Πρωθυπουργός; Ασφαλώς και το ξέρει αλλά προφανώς δεν του καίγεται καρφί. Προτιμά να τσιγκλίζει και να εκνευρίζει τους δανειστές από το να στρώσει την κυβέρνηση του στη δουλειά μπας και ξεκουνήσει αυτή η οικονομία που βρίσκεται εν ζωή με αναπνευστήρα.

 

Άλλωστε και αυτός μας θεωρεί καλοπερασάκηδες σαν τον Γερούν γι’ αυτό και λίγο πολύ μας κούνησε το δάκτυλο που τολμήσαμε να ξεφύγουμε από την απελπισία και τη μιζέρια και να χαρούμε λίγο το Πάσχα.

 

Το χειρότερο.. είναι πως όλα αυτά τα ξέρει και η αντιπολίτευση και αντί να ξεσηκωθεί σύσσωμη για την ξεδιάντροπη αυτή επισημοποίηση της καταστροφικής νοοτροπίας και πρακτικής, δηλαδή του, η Βουλή ψηφίζει, η κυβέρνηση εφαρμόζει άμα γουστάρει,  είτε ψάχνει να μαζέψει ψηφαλάκια από την εκκλησία λέγε με ΝΔ είτε ψάχνει τρόπους να κρατηθεί στις ηγετικές καρέκλες, λέγε με Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.