ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δούκας-Ζαχαριάδης: «Καρφί» στο ΚΚΕ για τη γραμμή αποχής στην Αθήνα

15:41 - 10 Οκτ 2023 | Αυτοδιοίκηση
Δούκας-Ζαχαριάδης: «Καρφί» στο ΚΚΕ για τη γραμμή αποχής στην Αθήνα
Ο Κώστας Ζαχαριάδης συντάχθηκε με τον Χάρη Δούκα στο β' γύρο των εκλογών στο δήμο Αθηναίων και παράλληλα κατέκρινε το ΚΚΕ, που έδωσε... γραμμή αποχής.

Ο κ. Ζαχαριάδης, που ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, επισκέφθηκε την Τρίτη (10/10) τον Χάρη Δούκα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας και δήλωσε πως τον στηρίζει.

Σημείωσε πως είναι σημαντικό ότι υπάρχει β' γύρος και που δεν εξελέγη ο Κώστας Μπακογιάννης από την πρώτη Κυριακή. Υπάρχει, όπως είπε, μία δεύτερη ευκαιρία αλλαγής στο δήμο. "Να φύγει η συντηρητική διοίκηση του Δήμου και να έρθει μία προοδευτική", τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό ο Χάρης Δούκας ζητά την ψήφο όλων των προοδευτικών δυνάμεων, αλλά και των δυσαρεστημένων από τον Κώστα Μπακογιάννη πολιτών. Των ψηφοφόρων δηλαδή που επέλεξαν στον πρώτο γύρο τον Νίκο Σοφιανό και τον Κώστα Παπαδάκη, που εκφράζουν το ΚΚΕ και κομμάτι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Η διαφορά, όμως, είναι μεγάλη και για να ανατραπεί, δεν αρκούν καν αυτοί οι ψήφοι. Θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή, όπως συμφώνησαν οι κ.κ. Δούκας και Ζαχαριάδης.

Στον πρώτο γύρο η αποχή στην Αθήνα άγγιξε το 70%, κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν περιθώρια για συσπείρωση δυνάμεων και μεγαλύτερη συμμετοχή, που μπορεί τελικά να φέρει την ανατροπή.

Με βάση τα παραπάνω, ο Κώστας Ζαχαριάδης, στις δηλώσεις που έκανε στηλίτευσε τη στάση του ΚΚΕ που αντί να στηρίξει τον Χάρη Δούκα έναντι του Κώστα Μπακογιάννη, λέει στους ψηφοφόρους του να ρίξουν άκυρο ή να κάνουν αποχή.

Είναι απαράδεκτο είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης μία παράταξη να καλεί σε αποχή όταν αυτή άγγιξε το 70% στον πρώτο γύρο. «Πρέπει να υπάρξει συμμετοχή των πολιτών, καθώς μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε μία πιο προοδευτική διακυβέρνηση στο δήμο, ώστε να βελτιωθεί τελικά η καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε.

Ο Χάρης Δούκας απηύθυνε επίσης κάλεσμα σε όλες τις Αθηναίες και όλους τους Αθηναίους, που θέλουν να αλλάξει η πόλη και να βελτιωθεί η ζωή τους, να ψηφίσουν. Κάλεσε ιδιαίτερα όσους δεν συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, να δώσουν το παρών στις κάλπες αυτή την Κυριακή. «Η συμμετοχή είναι θεμέλιο για τη δημοκρατία» ανέφερε.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.