ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Momentum driving» και το στοίχημα των 1.100 μονάδων

11:10 - 20 Οκτ 2014 | Χρηματιστήριο
«Momentum driving» και το στοίχημα των 1.100 μονάδων
Στην διεθνή ορολογία ονομάζεται «momentum driving» και με απλά λόγια δεν είναι τίποτα περισσότερο από την επενδυτική τακτική του «βλέποντας και κάνοντας», η οποία βεβαίως εφαρμόζεται και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με ανθρώπους του χώρου η σημερινή συνεδρίαση θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον μια και μετά από ένα καλό, όπως το χαρακτηρίζουν άνοιγμα, μένει να διαπιστώσουμε αν οι ξένοι διαχειριστές θα συνεχίσουν την αποεπένδυσή τους από τα Blue Chips.

 

«Κλειδί» για την διαμόρφωση της τάσης αποτελούν για μια ακόμη φορά οι επαγγελματίες traders που έχουν να διαλέξουν μεταξύ του σεναρίου που θέλει τα τραπεζικά stress test να βγάζουν ένα «βατό» νούμερο κεφαλαιακών αναγκών σε μετρητά, ή την στάση αναμονής, κάτι που θα στερήσει από το ταμπλό τα λεγόμενα ανοδικά «bits».

 

Με την επισήμανση πως το ξέσπασμα της περασμένης Παρασκευής είχε να κάνη σε μεγάλο βαθμό και με κινήσεις κάλυψης ανοιχτών πιλήσεων (short covering), σήμερα αναζητείται το πρώτο βραχυπρόθεσμο «πάτημα» προκειμένου η αγορά να «πάριε θάρρος» για να κινηθεί υψηλότερα των 1.000 μονάδων.

 

Κατά το σενάριο που από την προηγούμενη εβδομάδα έχει μεταδώσει το reporter.gr ο Γενικός Δείκτης έχει επιβεβαιώσει το σημείο αντίδρασης χαμηλότερα των 900 μονάδων και τώρα έχει μπροστά του το στοίχημα των 1.100 μονάδων, όπως τουλάχιστον προβλέπει η τεχνική ανάλυση.

 

Α.Τ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.