ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι δυο προϋποθέσεις για τις 1.100 μονάδες- Σκληρό «παιχνίδι» στα Παράγωγα

11:08 - 21 Οκτ 2014 | Χρηματιστήριο
Οι δυο προϋποθέσεις για τις 1.100 μονάδες- Σκληρό «παιχνίδι» στα Παράγωγα
Την ώρα που η spot αγορά προσπαθεί να ορθοποδήσει, πράγμα καθόλου εύκολο μετά από τέτοιας έκτασης απορύθμιση, στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Παραγώγων της Αθήνας εξελίσσεται ένα ακόμα κερδοσκοπικό παιχνίδι που έρχεται να προσθέσει επιπλέον volatility.

Το αυξημένο discount που διαμορφώνει περιστασιακά το Future του 25άρη δείχνει πρώιμες κινήσεις short, από traders που πιστεύουν πως η αντίδραση θα αξιοποιηθεί ως «ευκαιρία εξόδου» από τους διεθνείς επενδυτές, αλλά υπάρχει και η άλλη άποψη που μάλιστα βασίζεται σε δυο αντικειμενικές παραμέτρους, την αποφυγή εκλογών και τα «βατά» stress test. 

 

Σε κάθε περίπτωση το ρίσκο της χώρας μεγαλώνει σταθερά-έστω και ανεπίσημα-με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ως στιγμής τουλάχιστον οι προϋποθέσεις που θα κάνουν τους επαγγελματίες διαχειριστές να τοποθετηθούν με μεγαλύτερη άνεση στην πλευρά των αγοραστών.


Αυτό απλά σημαίνει πως το ΧΑ θα παραμείνει σε μια λεπτή ισορροπία, με ότι αυτό συνεπάγετε, αλλά από την άλλη μεριά το περιβάλλον θα συνεχίσει να προσφέρεται για γρήγορα κέρδη, παράμετρος που πάντα λειτούργει ως μαγνήτης για τους traders.


Σύμφωνα με απόψεις αναλυτών και μιλώντας πάντα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ο Γενικός Δείκτης μπορεί να βρεθεί ελαφρά υψηλότερα, πραγματοποιώντας μια «ανάποδη διόρθωση» της τάξεως του 10% και χωρίς να υπολογίζεται το +7% της προηγούμενης Παρασκευής, που θεωρείται κίνηση εκτόνωσης που προσδιορίζει και την νέα «αφετηρία».


Υπό την προϋπόθεση πάντα πως δεν θα προκύψει καινούριος αστάθμητος παράγοντας, όπως επίσης πως θα επιβεβαιωθεί το σενάριο που θέλει τον «λογαριασμό» για τα τραπεζικά stress test να περιορίζεται στο 1,5 δις. ευρώ.


Α.Τάντουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 11:46 - 21 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.