ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιμένουν τους μεγάλους παίκτες να… δείξουν την τάση

11:48 - 22 Οκτ 2014 | Χρηματιστήριο
Περιμένουν τους μεγάλους παίκτες να… δείξουν την τάση
Η κατοχύρωση κερδών και κυρίως οι πιο συντηρητικές κινήσεις από την πλευρά των ανεξάρτητων επενδυτών που περιμένουν τους μεγάλους παίκτες να προσδιορίσουν την τάση, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της συνεδρίασης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Η εκτόνωση της νευρικότητας στο διεθνές περιβάλλον βοηθούν βεβαίως και την αγορά της Αθήνας να σταθεροποιηθεί, στην περιοχή των 1.000 μονάδων, που πάντως για την ώρα λειτούργει ως ψυχολογικό φράγμα.


Στην περίπτωση ωστόσο που διεθνή χαρτοφυλάκια κινηθούν επιθετικότερα στην πλευρά των αγοραστών η εικόνα μπορεί να διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο, ενώ η κρίσιμη παράμετρος που θα κρίνει και το μέλλον δεν είναι άλλη από τα stress test των τραπεζών για τα οποία πολύ μελάνι έχει χυθεί τις τελευταίες ημέρες.


Η σπέκουλα για ήπια συμπερασματ. ως προς τις ανάγκες που θα προκύψουν για τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα είναι γνωστή στην χρηματιστηριακή πιάτσα, επισήμως όμως την αλήθεια θα την μάθουμε την ερχόμενη Κυριακή το μεσημέρι (σε πανευρωπαϊκό επίπεδο).


Υπό αυτές τις συνθήκες η εικόνα του ταμπλό παραμένει νευρική και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο συν του ότι η χρηματιστηριακή χρήση βαίνει ολοταχώς προς το τέλος της, πράγμα που σημάνει πως οι μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις θα είναι περιορισμένες και μόνο οι επαγγελματίες traders θα είναι αυτοί που θα διαμορφώνουν το ημερήσιο κλίμα.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.