ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το σενάριο που «δείχνει» 1.100 μονάδες και τα…. αντισώματα στον Ebola

11:26 - 24 Οκτ 2014 | Χρηματιστήριο
Το σενάριο που «δείχνει» 1.100 μονάδες και τα…. αντισώματα στον Ebola
Ισχυρότερη της ανησυχίας που επικρατεί στα Ευρωπαϊκά ταμπλό λόγω των κρουσμάτων του Ebola, αποδεικνύεται η πεποίθηση των επενδυτών του Ελληνικού χρηματιστηρίου, ότι μετά την ανακοίνωση των stress tests οι τραπεζικές μετοχές θα βρουν εκ νέου ανοδικό βηματισμό και θα πάψουν να αποτελούν αρνητικό αντίβαρο για τα υπόλοιπα Blue Chips.

Αυτό διαφαίνεται από την συμπεριφορά της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας όπου ο Γενικός Δείκτης κινείται από το ξεκίνημα ανοδικά, προσπαθώντας να πάρει απόσταση από το σημείο των 1.000 μονάδων.


Κατά την άποψη κύκλων του ΧΑ το επίπεδο που πρέπει αλλά και μπορεί να φτάσει ο Γ.Δ. προσδιορίζεται στην περιοχή των 1.100 μονάδων, ώστε να αλλάξει το momentum και για ψυχολογικούς και για τεχνικούς λόγους.


Αναφερόμαστε βέβαια σε μια κίνηση της τάξεως του 10%, αρκετά σημαντική δηλαδή για να πραγματοποιηθεί χωρίς ενδιάμεσα σκαμπανεβάσματα. Ωστόσο η προηγούμενη συμπίεση των τιμών μπορεί να συνεχίσει να ανατροφοδοτώ την τάση σε συνδυασμέ πάντα με ένα ομαλό περιβάλλον.


Η κυριότερη παράμετρος του σκεπτικού του αισιόδοξου σεναρίου, είναι πως οι τράπεζες δεν θα χρειαστούν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ή εν πάση περιπρώσει αν υπάρξουν ανάγκες, θα είναι πολύ μικρές, συν του ότι υπάρχει και χρονικό περιθώριο εννέα μηνών για να καλυφθούν τα κενά.


Όπως έχει αναλύσει εκτενέστατα το reporter.gr οι Ελληνικοί όμιλοι έχουν λάβει τα μέτρα τους και σημαντικές κινήσεις αναδιάρθρωσης (πωλήσεις θυγατρικών και assets) βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή τους.


Επιπρόσθετα οι περισσότεροι μη τραπεζικοί τίτλοι έχουν βρεθεί σε επίπεδα που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους επαγγελματίες traders (κάτι που συμβαίνει ήδη), ενώ σημασία έχει και το γεγονός ότι οι διαχειριστές από το Λονδίνο είναι πιο «κινητικοί» στην πλευρά των αγοραστών.


Α.Τ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.