ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα νύχια των σορτάκιδων και πάλι το Χρηματιστήριο

12:21 - 30 Οκτ 2014 | Χρηματιστήριο
Στα νύχια των σορτάκιδων και πάλι το Χρηματιστήριο
Τα μηνύματα που εδώ και μερικές εβδομάδες κατέφθαναν στην χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας και μιλούσαν για ένα νέο κύκλο «shorting» που θα ξεκινά από τις τραπεζικές μετοχές και θα περιλαμβάνει κατά περίπτωση και τα υπόλοιπα Blue Chips, επιβεβαιώνονται, ενώ κοινό μυστικό αποτελεί το γεγονός ότι οι μεγάλοι παίκτες του ΧΑ έχουν φροντίσει να αξιοποιήσουν κερδοσκοπικά την συγκυρία. Για μια ακόμη φορά…

Στα εγχώρια dealing rooms οι brokers παρακολουθούν τους πελάτες τους να ρευστοποιούν μετοχές που έχουν αγοραστεί πριν την ανακοίνωση των stress test και με την… παρότρυνση των διαρροών περί των εξαιρετικά θετικών αποτελεσμάτων των stress tests, ενώ το «λόμπι του Λονδίνου» αποκομίζει ήδη σημαντικές υπεραξίες από τις short positions.


Σύμφωνα με τα κουτσομπολιά fund managers από το City και το Λουξεμβούργο που ασχολούνται με το trading στο ΧΑ και στο ΧΠΑ, έχουν θέσει ως πρώτη στάση για τις Ελληνικές μετοχές επίπεδα κατά 7%-10% χαμηλότερα από τις τρέχουσες αποτιμήσεις. Με την επισήμανση πάντα πως αναφερόμαστε σε άτυπα σενάρια που μόνο ως τέτοιο ρέπει να λαμβάνονται υπόψη.


Α.Τ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.