ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Goldman Sachs διαθέτει στο επενδυτικό κοινό το νέο αμοιβαίο κεφάλαιό της

14:44 - 30 Οκτ 2014 | Χρηματιστήριο
Η Goldman Sachs διαθέτει στο επενδυτικό κοινό το νέο αμοιβαίο κεφάλαιό της
Τη σύσταση και έναρξη διάθεσης προς το επενδυτικό κοινό του νέου αμοιβαίου κεφαλαίου της, του Goldman Sachs Global Strategic Macro Bond Portfolio, ανακοινώνει η Goldman Sachs Asset Management.

Το νέο αυτό προϊόν ανήκει στην οικογένεια των αμοιβαίων κεφαλαίων της Goldman Sachs Funds SICAV, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και συμμορφώνεται με τις οδηγίες του UCITS.

 

Πρόκειται για ένα εναλλακτικό αμοιβαίο κεφάλαιο σταθερού εισοδήματος, το οποίο εστιάζει σε μακροοικονομικά μεγέθη και αντικατοπτρίζει τις απόψεις της ομάδας Global Fixed Income της GSAM επάνω στα παγκόσμια επιτόκια, το συνάλλαγμα και τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών, στοχεύοντας σε μακροπρόθεσμες απόλυτες αποδόσεις.

 

«Πολλοί πελάτες μας είναι σημαντικά εκτεθειμένοι σε πιστωτικά προϊόντα και αναζητούν λύσεις με λιγότερη έμφαση σε αυτόν τον τομέα, στοχεύοντας παράλληλα σε επενδύσεις περά από τις παραδοσιακές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Το Goldman Sachs Global Strategic Macro Bond Portfolio ανταποκρίνεται σε αυτές τις ανάγκες, χρησιμοποιώντας καθετοποιημένες επενδυτικές στρατηγικές, συμπεριλαμβανομένων επιτοκίων, αξιογράφων που συνδέονται με την εκάστοτε χώρα, συναλλάγματος και ομολόγων αναδυόμενων αγορών, σχεδιασμένων για να βοηθήσουν τους πελάτες μας να διαφοροποιήσουν και να συμπληρώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους».

 

«Οι πελάτες μας εξακολουθούν να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις με επαρκή ρευστότητα που να παράγουν μακροπρόθεσμες απόλυτες αποδόσεις σε διαφορετικές συνθήκες αγορών. Πιστεύουμε ότι προσθέτωντας εναλλακτικές στρατηγικές σταθερού εισοδήματος, όπως το Goldman Sachs Global Strategic Macro Bond Portfolio, μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας έκθεση σε επιπλέον πηγές απόδοσης, μέσω επενδύσεων σε όλο το φάσμα των αγορών ομολόγων και συναλλάγματος παγκοσμίως, εφαρμόζοντας παράλληλα ένα εύρος επενδυτικών τεχνικών με στόχο την παραγωγή αποδόσεων, ανεξάρτητων από την κατεύθυνση της αγοράς,» δηλώνει ο Nick Phillips, επικεφαλής της μονάδας International Third Party Distribution της GSAM.

 

Το χαρτοφυλάκιο θα διαχειρίζεται η επενδυτική ομάδα Global Fixed Income and Liquidity Management Team της GSAM, που διαθέτει παγκοσμίως περί τους 300 επαγγελματίες διαχειριστές κεφαλαίων εξειδικευμένους στις επενδύσεις σε πολλαπλούς κλάδους των αγορών σταθερού εισοδήματος και συναλλάγματος. Η GSAM έχει σημαντική εμπειρία σε επενδύσεις συνολικών αποδόσεων, με περισσότερα από 12 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση στρατηγικών απόλυτης απόδοσης στα hedge funds της και σε μεμονωμένους λογαριασμούς.

 

Το fund θα προσφέρει μερίδια τόσο στο νόμισμα αναφοράς του, όσο και σε άλλα νομίσματα, με ελάχιστη αρχική επένδυση USD 5.000. Το fund θα προσφέρει επίσης μερίδια σχεδιασμένα για Θεσμικούς Επενδυτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.