ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ανοδικό φόντο το roll over στα Παράγωγα-Το σημείο «κλειδί» του 25άρη

12:56 - 20 Νοε 2014 | Χρηματιστήριο
Σε ανοδικό φόντο το roll over στα Παράγωγα-Το σημείο «κλειδί» του 25άρη
Με πάνω από 18 χιλ. προθεσμιακά συμβόλαια να έχουν ρολάρει ήδη για τον Δεκέμβριο και άλλα 24 χιλ. futures να πρέπει να κλείσουν ή να μεταφερθούν για τον επόμενο μήνα, κυλά η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκει στήριξη και να δείχνει πως μπορεί να κατοχυρώσει το επίπεδο των 950 μονάδων.


Στα εγχώρια dealing rooms μετά και την θετική έκπληξη των δυο προηγούμενων συνεδριάσεων οι brokers και οι traders διατηρούν μεν κάποιες επιφυλάξεις αναφορικά με την πιθανότητα του profit taking (κατοχύρωση κερδών), αλλά από την άλλη στο σενάριο της άμεσης διόρθωσης δεν δίνονται ως στιγμής ισχυρές πιθανότητες.


Επαναλαμβάνοντας πως η κίνηση του ΧΑ συνοδεύεται από μεγάλο ποσοστό κερδοσκοπίας, οι άνθρωποι της αγοράς πιστεύουν πως από την ώρα που η κυβέρνηση έχει μπροστά της μονόδρομο στην διαπραγμάτευση με την τρόικα, το timing των εξελίξεων πλησιάζει, ενώ υπενθυμίζεται πως στο «κάδρο» παραμένει και η παράμετρος της αναβάθμισης της χώρας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης (Fitch, S&P, Moody’s).


Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι το Χρηματιστήριο έδειξε αντανακλαστικά αξιολογείται ως θετικό σημάδι, σε μια χρονική περίοδο όπου πάντα η κινητικότητα περιορίζεται και η πλειοψηφία των διαχειριστών μεταθέτουν τα επενδυτικά τους πλάνα για τον καινούριο χρόνο.


Σε τεχνικό επίπεδο και όπως από χθες έχει μεταδώσει το reporter.gr , η υπέρβαση του σημείου των 311-316 μονάδων του FTSE ASE 25 θα θέσει υπό μερική αμφισβήτηση το σενάριο της επιστροφής σε πτωτικό κανάλι , ενώ πάνω από τα επίπεδα των 336 μονάδων το ακυρώνει εντελώς.

 

Υπό αυτή την προσέγγιση η σημερινή εικόνα το ΧΑ και ειδικότερα του 25άρη έχει μεγάλη σημασία τουλάχιστον για όσους παρακολουθούν τα σήματα της τεχνικής ανάλυσης, αν και σαφέστερη εικόνα θα υπάρξει από αύριο και μετά την λήξη των παραγώγων στις 2:00 το μεσημέρι.

 

Α.Τ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.