ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στοχεύει το χιλιάρικο

16:56 - 21 Νοε 2014 | Χρηματιστήριο
Στοχεύει το χιλιάρικο
Σε τροχιά για τις 1.000 μονάδες το Ελληνικό Χρηματιστήριο μετά το «γύρισμα» των Παραγώγων, με τις τραπεζικές μετοχές να συμμετέχουν ενεργά στην κίνηση. Άνθρωποι της αγοράς επισημαίνουν πως το περιβάλλον παραμένει μεν ευμετάβλητο αλλά οι επενδυτές δείχνουν ξεκάθαρα πως δεν φοβούνται μια σημαντικού ειδικού βάρους εκτροπή της κατάστασης αναφορικά με την διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε επαφή με το σημείο των 980 μονάδων που αποτελούν βραχυπρόθεσμο επίπεδο αντίστασης, ενώ η ΕΤΕ καταγράφει κέρδη της τάξεως του 7,5%, η Alpha βρίσκεται στο +5,6%, η Πειραιώς καταγράφει άνοδο άνω του 3% και τα κέρδη της Eurobank προσεγγίζουν το 3,7%. Στα καλά νέα της ημέρας περιλαμβάνεται η τοποθέτηση Ντράγκι ότι θα επισπευστεί ο χρόνος παρεμβάσεων από την ΕΚΤ, ενώ το Χ.Α. προεξοφλεί επιστροφή της τρόικα, παρά τις προσωρινές δυσκολίες και αντιρρήσεις, όπως και το ότι η κυβέρνηση βρίσκει τα "κουκιά" για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

 

Η εικόνα του ΧΑ όπως προαναφέρθηκε δεν μαρτυρά ανησυχία από την πλευρά των ενεργών επενδυτών σχετικά με την κρίσιμη διαπραγμάτευση, ενώ κύκλοι που διαθέτουν προσβάσεις στα κέντρα αποφάσεων εκτιμούν πως το θέμα θα κλείσει τις επόμενες ημέρες δημιουργώντας έτσι επιπλέων περιθώρια ανόδου.

 

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάλυσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ κ. Απ. Μάνθο, "ο Γενικός Δείκτης με ένα ισχυρό ανοδικό candlestick έτμησε τη βραχυχρόνια περιοχή αντίστασης των 910 μονάδων βάζοντας υποψηφιότητα για την προσέγγιση της ζώνης αντίστασης των 935 με 940 μονάδων. Πιθανή ανοδική διάσπαση της εν λόγω ζώνης με αυξημένο τζίρο συναλλαγών είναι πολύ πιθανό να αλλάξει ριζικά τα πλάνα των Bears υποχρεώνοντάς τους σε μια αναδίπλωση δυνάμεων προς το πολύ κρίσιμο επίπεδο των 970 με 980 μονάδων. 

 
Επόμενα σημαντικά σημεία για τον ΓΔ σύμφωνα με το γράφημα είναι οι 1.010 και έπειτα οι 1.040 μονάδες". Σύμφωνα με τον αναλυτή, στην εκδήλωση τώρα ενός  καθοδικού  pullback ο Γενικός Δείκτης θα πρέπει να  διακρατήσει την περιοχή, που εκτείνεται μεταξύ των 895 με 900 μονάδων για να μπορέσουμε να στήσουμε το σκηνικό του προαναφερόμενου ανοδικού σεναρίου προς τις 980 μονάδες. Ειδάλλως η επιβεβαιωμένη καθοδική τμήση των 895 μονάδων θα επαναφέρει το δείκτη σε καθοδική τροχιά ανοίγοντας για το ισχυρό επίπεδο στήριξης των 860 με 850 μονάδων.
 
Πόντους στο εν εξελίξει ανοδικό σενάριο δίνει και η διαγραμματική ανάλυση του weekly chart τιμών με το εκτενές «μαξιλάρι» στήριξης, στις 885 με 850 μονάδες να ξεδιπλώνει μετά από 50 μέρες λειψυδρίας έναν ιδιότυπο σχηματισμό ανοδικού στροφέα,  που μπορεί με τους δέοντες καταλύτες να σπρώξει την αγορά προς το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων ανανεώνοντας το οξυγόνο στους Bulls".

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:58 - 21 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.