ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τετ α τετ» με τις 1.000 μονάδες το Χρηματιστήριο

12:54 - 24 Νοε 2014 | Χρηματιστήριο
«Τετ α τετ» με τις 1.000 μονάδες το Χρηματιστήριο
Στο επίπεδο των 1.000 μονάδων διαπραγματεύεται ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστήριου μετά και την είδηση του νέου ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι αύριο Τρίτη.

Το κλίμα στα εγχώρια dealing rooms παραμένει αισιόδοξο ενώ οι επενδυτές εκτιμούν πως η συμφωνία με τους δανειστές είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση, κάτι που κατά τα φαινόμενα σπεύδουν να προεξοφλήσουν και στο ταμπλό του ΧΑ. Προφανώς το ρίσκο παραμένει ωστόσο από την στιγμή που οι αγοραστές υπερτερούν σημαίνει πως έχουν συνυπολογίσει τα δεδομένα. 

 

Μετά από το εντυπωσιακό ράλι της προηγούμενης εβδομάδος της τάξεως του 12% για τον Γ.Δ. και 18% για τον Δείκτη των Τραπεζών, τα τρέχοντα επίπεδα μπορούν να εξελιχτούν σε ισχυρά σημεία αντίστασης, άποψη με την οποία συμφωνούν και οι αναλυτές που σε γενικές γραμμές είχαν επισημάνει την κίνηση.


Υπό μια διαφορετική οπτική γωνία όμως, η αγορά της Αθήνας μπορεί να παγιώσει την ανοδική τάση και να βρεθεί υψηλότερα των 1.100 μονάδων, σενάριο που παραμένει ενεργό με την προϋπόθεση της συμφωνίας στο Δημοσιονομικό και της ύπαρξης ισχυρών ενδείξεων για αποφυγή των εκλογών το 2015.


Πρόβλημα θα προκύψει πάντως αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν την ΕΚΤ να κάνει πράξη την προειδοποίηση πως θα κόψει τις γραμμές ρευστότητας προς τις Ελληνικές Τράπεζες αν δεν προκύψει κάποια μορφή συμφωνίας με την τρόικα.


Πρόκειται βέβαια για κίνδυνο που για την ώρα δεν λαμβάνεται υπόψη από τους ενεργούς επενδυτές, αλλά ενδεχομένως να επηρεάζει τους πιο μακροπρόθεσμου χαρακτήρας που εστί κι αλλιώς δεν παρουσιάζουν μεγάλη κινητικότατα στο ΧΑ την τρέχουσα περίοδο.


Α.Τ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.