ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Power game» στο Παρίσι, trading game στο Χρηματιστήριο

11:56 - 25 Νοε 2014 | Χρηματιστήριο
«Power game» στο Παρίσι, trading game στο Χρηματιστήριο
Τα αποτελέσματα από την συνάντηση στο Παρίσι θα αναμένουν οι επενδυτές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, διατηρώντας αυξημένα αντανακλαστικά προκειμένου να διακρίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα θετικά ή αρνητικά σήματα που θα εκπέμπονται καθ’ όλη την διάρκεια των επαφών με τους δανειστές. Ωστόσο δεν αποκλείονται κινήσεις προεξόφλησης του αποτελέσματος που θα εντείνουν την μεταβλητότητα.

Στα εγχώρια dealing rooms οι brokers και οι traders είναι μοιρασμένοι στην μέση όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως κατά την τεχνική ανάλυση το επίπεδο των 1.000 μονάδων, όπου και «προσέκρουσε» χθες ο Γενικός Δείκτης, εκτός από ψυχολογικό φράγμα αποτελεί και ισχυρό σημείο αντίστασης.


Από την στιγμή όμως που αναμένονται εξωχρηματιστηριακού τύπου εξελίξεις τα τεχνικά σήματα ενδέχεται να ακυρωθούν ανά πασά στιγμή.
Εντωμεταξύ η σημερινή ήμερα (25 Νοεμβρίου) είναι η τελευταία προθεσμία για να κλείσουν τα βιβλία τους οι ανά τον κόσμο διαχειριστές, κάτι που αναμένεται να μεταφραστεί σε περιορισμό της κινητικότητας σε όλα τα χρηματιστηριακά ταμπλό από δω και πέρα.


Το γεγονός βέβαια ότι η Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έχει μπροστά της σημαντικού ειδικού βάρους εξέλιξη (όποια και αν είναι αυτή) διαφοροποιεί την στάση των fund managers που δεν θα έχουν αντίρρηση να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις αν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων είναι θετικό ή προς την θετική κατεύθυνση.


Το ΧΑ άρχεται από μια έντονα ανοδική αντίδραση που τροφοδοτήθηκε από συγκεκριμένες επενδυτικές «παρίες» του Λονδίνου και του Λουξεμβούργου, η οποία και προκάλεσε εντυπώσεις στις τάξεις των hedge funds managers που πάντα αναζητούν τέτοιου είδους ευκαιρίες.

 

A.T.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:13 - 25 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.