ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπέκουλα και volatility στο Ελληνικό Χρηματιστήριο

13:20 - 27 Νοε 2014 | Χρηματιστήριο
Σπέκουλα και volatility στο Ελληνικό Χρηματιστήριο
Η έλλειψη «βάθους» που συνοδεύει εδώ και μήνες το ΧΑ σε συνδυασμό με την «ψυχρολουσία» στο Παρίσι και την σπέκουλα ορισμένων fund managers του Λονδίνου αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, φέρουν την ευθύνη της αρνητικής εικόνας που παρουσιάζει σήμερα η αγορά.

Βεβαίως οι άνθρωποι του χώρου οι οποίοι είναι πια «εθισμένοι» στην έντονη μεταβλητότητα, λένε χαριτολογώντας πως και τίποτα από τα παραπάνω να μην είχε συμβεί, η συμπεριφορά των μετοχών θα μπορούσε να είναι η ίδια από την στιγμή που υπάρχει απορύθμιση του συστήματος. 

 

Για να επικεντρωθούμε στα αμιγώς χρηματιστηριακά χαρακτηριστικά οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους πως η κινητικότητα των διεθνών χαρτοφυλακίων βαίνει όλο και περισσότερο μειούμενη, ενώ οι αργίες στην απέναντι πλευρά του ωκεανού θα κρατήσουν εκτός κύκλου συναλλαγών τους Αμερικάνους traders.


Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως οι Ελληνικές μετοχές θα παραμείνουν «κούφιες» και προς τις δυο κατευθύνσεις (long και short) με αποτέλεσμα αναλόγως των περιστάσεως το volatility να προσκαλεί εντονότατες διακυμάνσεις.


Προφανώς οι πολιτικές εξελίξεις θα συνεχίζουν να παίζουν καθοριστικό ρολό στην διαμόρφωση του κλίματος, ενώ οι υψηλού ρίσκο παίκτες θα έχουν ουκ ολίγες ευκαιρίες για κερδοσκοπικού τύπου κινήσεις.


Υπό την οπτική γωνία της τεχνικής ανάλυσης το πτωτικό σενάριο κερδίζει πόντους μετά και τα χθεσινά γεγονότα, ωστόσο οι εξελίξεις «τρέχουν» μέσα σε εξαιρετικά θολό τοπίο κάτι που καθιστά τις προβλέψεις δύσκολη υπόθεση.


Α.Τ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.