ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τεχνική ανάλυση της εκλογής ΠτΔ δείχνει “long” στο ΧΑ

12:36 - 17 Δεκ 2014 | Χρηματιστήριο
Η τεχνική ανάλυση της εκλογής ΠτΔ δείχνει “long” στο ΧΑ
Το σενάριο που θέλει εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή υιοθέτει μέρος της αγοράς ωστόσο η σημερινή συνέχεια της ανοδικής αντίδρασης συνδέεται σε μεγάλο βαθμό και με market making ενόψει του κλεισίματος των Παραγώγων την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι αναλυτές χαριτολογώντας λένε πως το «τετρακύματο» διάγραμμα του FTSE ASE 25 δείχνει άνοδο με πρώτο στόχο τις 278 μονάδες που αν διασπαστούν θα ανοίξουν δρόμο για τις 292 μονάδες με την επισήμανση πως η τεχνική ανάλυση δεν είναι πάντα «γυάλινη σφαίρα».


Επιπροσθέτως και όπως έχει επισημάνει από χθες το reporter.gr οι επενδυτές γνωρίζοντας πως το κρίσιμο timing για τις πολιτικές εξελίξεις είναι στις 29 Δεκεμβρίου, κινούνται με μεγαλύτερη άνεση στην πλευρά των αγοραστών εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές αποτιμήσεις που δημιούργησε το προηγούμενο sell off.


Αναλυτικότερα το σκεπτικό των brokers και των traders των παραγώγων βασίζεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν περιορισμό της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εξέλιξη που εκτιμάται πως θα λειτουργήσει πιεστικά προς τους βουλευτές που αμφιταλαντεύονται για το αν θα ψηφήσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ενώ πρέπει να σημειωθεί πως εγχώρια επενδυτικά κέντρα (βλέπε τραπεζικά dealing rooms) και οι fund managers από το Λονδίνο πριμοδοτούν το εν λόγω σενάριο με εντολές και με αποτέλεσμα να ενισχύεται η ανοδική αντίδραση.


Πάντως στην δευτερογενή αγορά ομολόγων η εικόνα είναι διαφορετική με την απόδοση της «δεκαετίας» να ανεβαίνει σήμερα στο 9,15% με μεταβολή +1,5% περίπου, όμως το συγκεκριμένο ταμπλό επηρεάζεται περισσότερο από την έλλειψη εμπορευσιμότητας και ως ένα βαθμό η διαφοροποίηση δεν χαρακτηρίζεται ενδεικτική.


Σε κάθε περίπτωση το ρίσκο παραμένει, συν του ότι μια καθόλου απίθανη επιδείνωση στο διεθνές περιβάλλον εξαιτίας των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ρωσία θα δημιουργήσει σίγουρα τριγμούς σε όλα τα περιφερειακά χρηματιστήρια πόσο μάλλον στο Ελληνικό.


Α.Τάντουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.