ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκρατημένη απαισιοδοξία στο Χρηματιστήριο

13:19 - 18 Δεκ 2014 | Χρηματιστήριο
Συγκρατημένη απαισιοδοξία στο Χρηματιστήριο
Έντονη είναι εκ νέου η μεταβλητότητα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο όπου κατόπιν μια ανοδικής αντίδρασης στο ξεκίνημα των συναλλαγών οι επενδυτές παρουσιάζονται και πάλι επιφυλακτικοί ως προς τις εξελίξεις.

Δεν είναι τυχαίο πως η αγορά γύρισε απότομα σε αρνητικό πρόσημο αμέσως μετά την συνάντηση του κ. Π. Καμμένου με τον κ. Κ. Μητσοτάκη, όπου ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων διευκρίνισε πως δεν σκοπεύει να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Η αυριανή λήξη των Παραγώγων (triple witch) παίζει βεβαίως τον ρόλο της στην διαμόρφωση της εικόνας στο ΧΑ δεδομένου πως πάντα στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία παρατηρείται αυξημένο volatility, ενόψει και του τέλους της χρονιάς, αλλά βέβαια η βασική παράμετρος που θα κρίνει την συνέχεια παραμένει αυτή των πολιτικών εξελίξεων.

 

Στα εγχώρια dealing rooms πάντως επικρατεί σχετική ψυχραιμία και αξίζει να σημειωθεί πως η αποχή των «σκληροπυρηνικών» traders από τον κύκλο των συναλλαγών τις προηγούμενες ημέρες βοήθα σε ένα βαθμό στην αποφυγή ακραίων φαινομένων, ως ώρας τουλάχιστον.

 

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές της διεθνούς πλατφόρμας εφαρμοσμένης επενδυτικής πληροφόρησης Trading Vectors η έκβαση της προεδρικής εκλογής αλλά και οι ακόλουθες πολιτικές εξελίξεις θα καθορίσουν και το εύρος διακύμανσης του Γενικού Δείκτη.

 

Ωστόσο η περαιτέρω υποχώρηση του Γενικού Δείκτη εκτιμάται πως θα καταγράψει μικρότερη ποσοστιαία αναλογία σε σχέση με τον βαθμό της αντίστοιχης ανοδικής κίνησης.

 

Ενώ σε περίπτωση εκλογής Προέδρου ο Γενικός Δείκτης θα κινηθεί έντονα στο εύρος των 820-1030 μονάδων με πιθανή ανοδική διάσπαση και του άνω ορίου των 1030 μονάδων.


Σε αντίθετη περίπτωση ο Γενικός Δείκτης θα εισέλθει στο πτωτικό κανάλι των 685-830 μονάδων με πιθανή διάσπαση και των 685 μονάδων. Απο εκεί και πέρα το προεκλογικό περιβάλλον θα καθορίσει και τα νέα επίπεδα ισορροπίας στις αποτιμήσεις.


Α.Τ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:24 - 18 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.