ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τραμπάλα» ενόψει λήξεως Παραγώγων και πολιτικών εξελίξεων

12:39 - 19 Δεκ 2014 | Χρηματιστήριο
«Τραμπάλα» ενόψει λήξεως Παραγώγων και πολιτικών εξελίξεων
Νευρική παραμένει η εικόνα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, ωστόσο οι επενδυτές δείχνουν να «αφομοιώνουν» σε ένα βαθμό την παράμετρο της πολιτικής αστάθειας, η οποία ωστόσο μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει εντονότερη μεταβλητότητα αναλόγως των εξελίξεων.

Θέμα της ημέρας σε χρηματιστηριακό επίπεδο είναι η λήξη των Παραγώγων στις 2:00 μ.μ. όπου αμέσως μετά αναμένεται να διαμορφωθεί σαφέστερη τάση ενώ σε πολιτικό η εξέλιξη με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ που καταγγέλλει απόπειρα χρηματισμού του ενόψει της εκλογής ΠτΔ. 

 

Σε τεχνικό επίπεδο η αγορά βρίσκεται στο τελευταίο σκέλος ενός πτωτικού κύκλου που ξεκινά από τα υψηλά του Μαρτίου, ωστόσο οι αναλυτές εντοπίζουν δυσαρμονία, κάτι που βεβαίως δεν είναι παράδοξο δεδομένων των εξωχρηματιστηριακών εξελίξεων.


Στον αντίποδα το διεθνές περιβάλλον μετά και τις χθεσινές δηλώσεις της επικεφαλής της FED είναι σε φάση «year end rally» κάτι που μπορεί να βοηθήσει το ΧΑ έστω και σταθεροποιητικά, όμως σε κάθε περίπτωση το ρίσκο παραμένει αυξημένο.


Ενώ σε επιχειρηματικό επίπεδο αίσθηση έχει προκαλέσει το deal της Πειραιώς που χθες ανακοίνωσε συμφωνία με την KKR για τη δημιουργία επενδυτικού σχήματος για τη μεταβίβαση, μέσω τιτλοποίησης, χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

 

Στο παρασκήνια των εγχώριων dealing rooms οι συζητήσεις αφορούν βέβαια τις επερχόμενες πιθανές εκλογές και το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως η συμπεριφορά του ΧΑ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η προσφύγει στις κάλπες είναι το πιο πιθανό σενάριο, δείχνει ψυχραιμία από την πλευρά των μεγάλωνε επενδυτών.

 

A.T. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.