ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ξεφουσκώνει» η ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο

12:15 - 22 Δεκ 2014 | Χρηματιστήριο
«Ξεφουσκώνει» η ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο
Αλλαγή σκηνικού στο ΧΑ μετά την πρωινή ανοδική αντίδραση, αν και ο Γενικός Δείκτης πραγματοποιεί προσπάθεια να κρατηθεί σε μια έστω και λεπτή ισορροπία.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε επιθετικά ανοδικά με τον Γενικό Δείκτη να φτάνει περιστασιακά σε κέρδη άνω του 2%, με τον τίτλο του ΟΠΑΠ και της ΔΕΗ να πρωτοστατούν την κίνησης ενώ οι τραπεζικές μετοχές κερδίζουν μικρότερα ποσοστά πλην όμως ικανοποιητικά ακόμα και για intra day κινήσεις. 

 

Κατά το πιο αισιόδοξο σενάριο το ΧΑ μπορεί να φτάσει σε επίπεδο Γ.Δ. στην περιοχή των 960-970 μονάδων που ήταν και το κλείσιμο του προηγούμενου μήνα, αλλά προφανώς ρόλο θα παίξουν οι επόμενες ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.


Ο FTSE ASE 25 κατά την άποψη της τεχνικής ανάλυσης έχει μικρά περιθώρια ανόδου μέχρι και τις 300 μονάδες περίπου, με την επισήμανση πάντα πως οι εξωχρηματιστηριακοί παράγοντες δεν αποτυπώνονται πάντα με ακρίβεια στα διαγράμματα και στα τεχνικά σήματα.


Το γενικό συμπέρασμα πάντως είναι πως η εικόνα δείχνει ψυχραιμία από την πλευρά των μεγάλων παικτών που ως ώρας τουλάχιστον δεν φαίνετε να αξιοποιούν την ανοδική αντίδραση ως ευκαιρία εξόδου.

 

A.T. 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:01 - 22 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.