ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγόρασαν οι τολμηροί-Σε σημεία στήριξης Γ.Δ. και «25άρης»

17:58 - 26 Φεβ 2015 | Χρηματιστήριο
Αγόρασαν οι τολμηροί-Σε σημεία στήριξης Γ.Δ. και «25άρης»
Σε επαφή με την ζώνη των  900 μονάδων παρέμεινε ο Γενικός Δείκτης καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης ενώ ο «25άρης» επιβεβαίωσε το επίπεδο στήριξης των 260-265 μονάδων. Η φάση διόρθωσης συνεχίστηκε με τις πρώτες ενδείξεις ολοκλήρωσης του κύκλου να έχουν εμφανιστεί, ενώ τελικά η αγορά έκλεισε στις 904,59 μονάδες με πτώση 2% και συνολικό τζίρο στα 118 εκατ. ευρώ και αρκετά μειωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες (ένδειξη ολοκλήρωσης της διόρθωσης) .

Σε επίπεδο FTSE ASE 25 όπως έχει  επισημανθεί, η περιοχή των 260-265 μονάδων έχει βρεθεί στο στόχαστρο οι traders του ΧΑ αλλά και των Παραγώγων προκειμένου να εντοπίσουν ισχυρότερα σήματα αγορών και με σκοπό πάντα ένα ακόμα ανοδικό κύκλο παιχνιδιού με ορίζοντα ολίγων ημερών ή ωρών.

 

Μετά και την σημερινή πτωτική κίνηση και ειδικά στα τραπεζικά χαρτιά που ενδέχεται να και συμπληρώνει τα όρια της διόρθωσης που εξελίσσεται από χθες, οι άνθρωποι του χώρου, ή εν πάση περιπτώσει όσοι πιστεύουν το θετικό σενάριο, υποστηρίζουν πως στα τρέχοντα επίπεδα αισθάνονται άνετα στο να τοποθετηθούν.
 
Στον αντίποδα οι πιο επιφυλακτικοί θεωρούν πως το volatility (μεταβλητότητα) παραμένει απαγορευτικό για μεγαλύτερο εύρος τοποθετήσεων και τονίζουν πως το περιβάλλον θα παραμείνει ευμετάβλητο, έστω και υπό μια νέα πιο σταθερή βάση που πηγάζει από το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται πια σε μια μορφή συμφωνίας με τους εταίρους της.
 
Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη η περιοχή των 900 μονάδων αποδεικνύεται ένα ευαίσθητο σημείο που για την ώρα τουλάχιστον δεν έχει κατοχυρωθεί, ενώ το βασικό σημείο στήριξης βρίσκεται περίπου στις 885 μονάδες. Αντίστοιχα για τον «25άρη» όπως προαναφέρθηκε η τρέχουσα περιοχή αποτελεί το καινούριο «στοίχημα» για τους επαγγελματίες του χώρου.
 
Κάτι που διαφαίνεται και από την κίνηση του προθεσμιακού συμβολαίου του FTSE ASE 25 που περνά περιστασιακά σε premium έναντι του δείκτη της spot αγοράς και σε κάθε περίπτωση έχει διαγράψει τα προηγούμενα μεγάλα discount που παρουσίαζε το τελευταίο διάσημα.
 
Αυτό στην «γλώσσα της αγοράς» σημαίνει πως οι επενδυτές ανοίγουν περισσότερες  long θέσεις έναντι των short, ακολουθώντας προφανώς με την σειρά τους τα σήματα της τεχνικής ανάλυσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:15 - 26 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.