ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα μέτρα

09:50 - 12 Μαϊ 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά ενισχύθηκε κατά 0,66% χθες, με υψηλό τον όγκο συναλλαγών. Η ΔΕΗ (+ 5,04%), η Eurobank (+ 3,99%) και το λιμάνι του Πειραιά (+ 3,19%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απόδοση, ενώ η Εθνική Τράπεζα (-1,75%), η Τέρνα Ενεργειακή (-2,05%) και η Grivalia (-4,40%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απώλεια.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά € 6εκ του σε € 134.3 εκατομ, με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα στην Alpha Bank (€ 33,4 εκατ), την Εθνική Τράπεζα (€ 26,2 εκ) και την Eurobank (€ 12,4 εκατ).

 Μετά από ρεκόρ πορεία όλων των εποχών, από 13 συνεχόμενες συνεδρίες στο πράσινο, αναμένεται μια ευμετάβλητη συνεδρία, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να το απλωθούν περαιτέρω. Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο των διεθνών επενδυτών.

Πολιτικά νέα

Το ελληνικό ΥΠΟΙΚ δήλωσε χθες ότι το πολυνομοσχέδιο με όλα τα συμφωνηθέντα μέτρα και αντίμετρα για το 2018-21, προκειμένου να ολοκληρωθεί η 2η αναθεώρηση θα κατατεθεί στη αρμόδιες επιτροπές του Κοινοβουλίου για συζήτηση σήμερα (ή αύριο το πρωί) και η ψηφοφορία από την ολομέλεια θα ολοκληρωθεί αργά την Πέμπτη  στις 18 Μαΐου στο πλαίσιο της διαδικασίας του κατεπείγοντος.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις τοπικές δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ Τσακαλώτος αναφέρθηκε λέγοντας ότι το νέο πολυ-νομοσχέδιο δεν θα περιέχει ρήτρα ακύρωσης, δηλαδή μια διάταξη η οποία θα δώσει στην Ελλάδα το δικαίωμα να ακυρώσει τα ψηφισθέντα μέτρα εάν οι πιστωτές στην Ελλάδα δεν εφαρμόσουν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

Τέλος, ο κ Τσακαλώτος, δήλωσε ότι οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα μπορούσαν να αναβληθούν μέχρι τον Ιούνιο, υπονοώντας ότι το  Eurogroup στις 22 Μαίου δεν μπορεί να παρέχει ένα τελικό ψήφισμα του χρέους.

  • Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε χθες ότι οι συζητήσεις για το ζήτημα του ελληνικού χρέους έχουν αρχίσει, αλλά καμία συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί ακόμα.Σχετικά με τη διάρκεια των δημοσιονομικών στόχων, σημείωσε ότι το ΔΝΤ εξακολουθεί να βρίσκεται σε συζητήσεις σχετικά με αυτό.
  • Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το θέμα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί στο περιθώριο των συνεδριάσεων των Οικονομικών, το οποίο ξεκίνησε χθες στο Μπάρι της Ιταλίας, και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Μαΐου.
  • Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μεταβεί σήμερα στο Πεκίνο, προκειμένου να παρακολουθήσει το δρόμο Φόρουμ του Μεταξιού,στη διάρκεια του οποίου έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί (μεταξύ άλλων) με την κα Lagarde αυτή την Κυριακή .

Ο Διοικητής της ΤτΕ ανέφερε χθες ότι διεθνείς πιστωτές στην Ελλάδα θα πρέπει να χορηγήσουν στη χώρα περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους και τη μείωση πρωταρχικών στόχων πλεόνασματος μετά το 2020 (στο 2% του ΑΕΠ) για να βοηθήσει να πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, η οποία θα διευκολύνει, κατά συνέπεια, τη πρόσβαση σε αγορές χρέους και τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.