ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α.Σίνος(Solidus):Να μην αποκλειστούν Έλληνες ιδιώτες επενδυτές από τις τραπεζικές ΑΜΚ

18:00 - 29 Οκτ 2015 | Ανακοινώσεις
Α.Σίνος(Solidus):Να μην αποκλειστούν Έλληνες ιδιώτες επενδυτές από τις τραπεζικές ΑΜΚ
Να μην αποκλειστούν οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές από τις τραπεζικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ζητά ο διευθύνων σύμβουλος της Solidus ΑΧΕΠΕΥ, Αλέξανδρος Σίνος.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει ο κ. Σίνος σε δήλωσή του: 

"Τις επόμενες ημέρες καθορίζεται το ύψος και η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών Τραπεζών. Σύμφωνα με τις περισσότερες ενδείξεις, οι υφιστάμενοι ιδιώτες μέτοχοι των τραπεζών θα αποκλειστούν από τη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου λόγω capital controls και θα οδηγηθούν σε μία άνευ προηγουμένου απομείωση των θέσεών τους.

Με τον τρόπο αυτό οι ιδιώτες Έλληνες επενδυτές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τις νέες μετοχές που θα εκδοθούν, στους ίδιους όρους και στις ίδιες τιμές, με τους διεθνείς επενδυτές που θα συμμετάσχουν στα βιβλία προσφορών.

Θεωρούμε την πρακτική αυτή ως απαράδεκτη καθώς οι ιδιώτες μικροεπενδυτές στο παρελθόν στήριξαν τις τράπεζες με τις καταθέσεις τους αλλά και συμμετείχαν μαζικά στις προηγούμενες αυξήσεις κεφαλαίου. Η πρακτική αυτή καταργεί την αρχή τις ίσης μεταχείρισης των επενδυτών και πλήττει βάναυσα τον ήδη ταλαιπωρημένο θεσμό της χρηματιστηριακής επένδυσης.

Οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών δεν είναι σωστό να γίνουν χωρίς τη συμμετοχή των Ελλήνων ιδιωτών μετόχων τους".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.