ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαγορά της πλειψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της Marine Transport Bank Ουκρανίας

10:54 - 19 Μαρ 2007 | Ανακοινώσεις

Η Marfin Popular Bank Public Co Ltd (ΜΡΒ) ανακοινώνει ότι υπογράφηκε συμφωνία για την αγορά του 99,2% του μετοχικού κεφαλαίου της Marine Transport Bank (MTB) της Ουκρανίας έναντι 137,4 εκατ δολ. Επίσης η Marfin Popular Bank αγοράζει τρεις συνδεδεμένες εταιρείες της ΜΤΒ που δραστηριοποιούνται στον τομέα των χρηματοδοτικών μισθώσεων (leasing) έναντι 0,7 εκατ δολ.
Η ΜΤΒ είναι τραπεζική ανώνυμη εταιρεία που λειτουργεί σύμφωνα με το νομικό καθεστώς της Ουκρανίας. Ιδρύθηκε το 1993 ως ιδιωτική τράπεζα, με την επωνυμία Marine Trade Bank και από το 1996 έχει την επωνυμία Marine Transport Bank. Προσφέρει ολοκληρωμένες τραπεζικές υπηρεσίες (universal bank) καθώς διαθέτει άδειες για την διεξαγωγή όλων των τραπεζικών δραστηριοτήτων. Η βάση των δραστηριοτήτων της βρίσκεται στην Οδησσό και έχει 86 καταστήματα.
Το μετοχικό κεφάλαιο και τα αποθεματικά της ΜΤΒ ανέρχονται με βάση τις μη ελεγμένες λογιστικές καταστάσεις της 30 Σεπτεμβρίου 2006, σε 34,1 εκατ δολ. Το σύνολο καταθέσεων ανέρχεται σε 156,2 εκατ δολ και το σύνολο των χορηγήσεων σε 148,3 εκατ δολ.
Η ολοκλήρωση της εξαγοράς θα γίνει αφού εκδοθούν οι αναγκαίες εγκρίσεις των εποπτικών αρχών στην Κύπρο και την Ουκρανία.
Η Marfin Popular Bank έχει έδρα την Κύπρο και τραπεζικές δραστηριότητες στην Κύπρο, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, την Ρουμανία, την Σερβία, την Εσθονία και το Γκέρνσεϊ. Ο όμιλος διατηρεί γραφεία αντιπροσωπείας στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Νότια Αφρική και την Ρωσία.
Η Deutsche Bank ήταν ο οικονομικός σύμβουλος της ΜΡΒ στην εξαγορά. Η Renaissance Capital, ήταν οικονομικός σύμβουλος των πωλητών, μετόχων της ΜΤΒ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.