ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στη Wall Street

00:37 - 07 Νοε 2013 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη στη Wall Street
Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Χαμόγελα και κέρδη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η Fed δεν σκέφτεται στο άμεσο μέλλον να επιβραδύνει τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας. Στο θετικό κλίμα συνέβαλαν και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας.

 

O Dow σημείωσε άνοδο 0,82% στις 15.747 καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,40% στις 1.770 μονάδες ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,20% στις 3.932 μονάδες.

 

Ωστόσο, οι επενδυτές περιμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για το αμερικάνικο ΑΕΠ γ' τριμήνου, σήμερα Πέμπτη, καθώς και τα στοιχεία από τις μισθοδοσίες εκτός του γεωργικού κλάδου, την Παρασκευή, τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν στο ξεκαθάρισμα του τοπίου που σχετίζεται με την διατήρηση ή όχι, της τρέχουσας πολιτικής της Fed.

 

Στο εταιρικό μέτωπο, πτώση κερδών 4% κατέγραψε η Ralph Lauren Corp. για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης

 

Συρρίκνωση ζημιών ανακοίνωσε η Tesla Motors Inc. για το γ΄ τρίμηνο, ενώ τα έσοδα εμφάνισαν εντυπωσιακή άνοδο.

 

Βουτιά 6,9% έκανε η μετοχή της Abercrombie & Fitch, μετά την πτώση 13,52% των πωλήσεων των καταστημάτων του λιανοπωλητή που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο στο τρίμηνο.

Ευρώπη

Θετικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένα τα βλέμματα στις συνεδριάσεις, σήμερα την Πέμπτη, της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας, καθώς και στις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ.

 

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,35%, ο FTSE 100 υποχώρησε ελαφρώς 0,08%, o DAX έκλεισε 0,35% υψηλότερα, ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,79%, ο ΙΒΕΧ έκλεισε στο +0,42% και ο FTSE MIB στο +0,89%.

 

Η επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη σημείωσε επιβράδυνση τον Οκτώβριο, ωστόσο η υποχώρηση αυτή ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών. Ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit μειώθηκε από το υψηλό 27 μηνών του Σεπτεμβρίου και τις 52,2 μονάδες, στις 51,9 μονάδες τον Οκτώβριο.

 

Οι μετοχές του κλάδου των ασφαλειών, πρωταγωνίστησαν των αποδόσεων σήμερα, με τις μετοχές της ING να κλείνουν με άνοδο 3,49%, καθώς, αν και τα αποτελέσματα κερδοφορίας γ' τριμήνου ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η αναδιάρθρωσή της ύστερα από χρόνια κρατικής βοήθειας, είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση.

 

Οι μετοχές της Vestas του κλάδου της ενέργειας ενισχύθηκαν κατά 14,91%, μετά την ανακονίωση για συρρίκνωση των ζημιών στο γ' τρίμηνο, «νικώντας» τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Οι μετοχές της ελβετικής Adecco έκλεισαν με άνοδο 3,63%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναμένει ισχυρή ανάπτυξη το 2014.

 

Οι μετοχές της Alstom σημείωσαν άνοδο 5,81% μετά την δημοσίευση των λεπτομερειών γύρω από το πρόγραμμα περικοπών θέσεων εργασίας και μείωσης κόστους.

 

Σήμερα Πέμπτη συνεδριάζουν η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Αγγλίας, ενώ παράλληλα αναμένεται και η ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ γ' τριμήνου των ΗΠΑ.

 

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή ανακοινώνονται τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, και αναμένεται να βοηθήσουν τους επενδυτές να εκτιμήσουν εάν η αμερικάνικη οικονομία βελτιώνεται ή όχι, κάτι που θα καθορίσει και την περαιτέρω στάση πολιτικής της Fed.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.