ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ "φέρνουν" μικτά πρόσημα στη Wall

16:57 - 24 Απρ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ "φέρνουν" μικτά πρόσημα στη Wall
Με μικτές τάσεις κινείται την Πέμπτη η Wall Street, καθώς αν και τα νέα από τα αποτελέσματα κερδοφορίας των εταιρειών είναι αρκετά καλά, ωστόσο το μεγάλο άλμα που σημείωσαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, προβληματίζει τους επενδυτές.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,12%, ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 0,14% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση της τάξης του 0,11%. Σε ό,τι αφορά το μακροοικονομικό μέτωπο, κατά 2,6% ενισχύθηκαν σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση οι παραγγελίες διαρκών αγαθών το Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, στη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Νοέμβριο, νικώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Άνοδο σημείωσε την εβδομάδα που έληξε στις 19 Απριλίου, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, κατά 24.000, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθός των 329.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας. Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος από τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

Η μετοχή της Apple ενισχύεται 7,21%, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενομένων κερδών και εσόδων, καθώς και την απόφαση της εταιρείας να αυξήσει το μέρισμα τριμήνου και να προχωρήσει σε split μετοχών.

 

H μετοχή του Facebook σημειώνει πτώση ο 0,67%, παρά τον τριπλασιασμό κερδών που ανακοίνωσε η ετιαρεία για το α΄ τρίμηνο και την αύξηση των εσόδων κατά 72% .

 

Η μετοχή της Caterpillar καταγράφει κέρδη 2,15%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' τριμήνου όπου η εταιρεία σημείωσε αύξηση κερδών κατά 4,8%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Άλλες εταιρείες που ανακοινώνουν την Πέμπτη αποτελέσματα είναι οι Eli Lilly, General Motors, American Airlines, Delphi Automotive, Raytheon, Time Warner Cable και United Continental.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.