ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτά πρόσημα στη Wall έφερε η... Fed

23:58 - 20 Αυγ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Μικτά πρόσημα στη Wall έφερε η... Fed
Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, δεν ξεκαθάρισαν την εικόνα για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, με αποτέλεσμα οι αμερικανικοί δείκτες να παρουσιάσουν μικτές τάσεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,35% στις 16.979,13 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 0,02% στις 4.526,48 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,25% στις 1.986,51 μονάδες.

 

Όπως έγινε γνωστό, η Fed χρειάζεται περισσότερες ενδείξεις για την πραγματική βελτίωση της αγοράς εργασίας ώστε να αποφασιστεί η αύξηση του βασικού επιτοκίου. Ο κίνδυνος μάλιστα μιας πρόωρης αύξησης θα μπορούσε να εστιαστεί στην ανακοπή της μείωσης της ανεργίας και στην παραμονή του πληθωρισμού σε χαμηλά επίπεδα.

 

"Για να αλλάξει το πλάνο των επιτοκίων απαιτούνται περισσότερα θετικά στοιχεία", αναφέρουν σχετικά, προσθέτοντας ότι "εάν η αγορά εργασίας βελτιωθεί περαιτέρω, τότε η αύξηση των επιτοκίων ενδέχεται να συντελεστεί ταχύτερα του αναμενομένου".

 

Σε επίπεδο μετοχών, η Apple βρέθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά, καταγράφοντας νέα άνοδο στα 100,53 δολάρια, εν αναμονή της νέας γενιάς iPhone που θα παρουσίασει το Σεπτέμβριο. Η μετοχή έχει κερδίσει 25% το τελευταίο έτος, από 7,2% της ανόδου του S&P 500 το ίδιο διάστημα.

 

Με κέρδη τελικά έκλεισαν οι Lowe's και Target, ανατρέποντας το ενδοσυνεδριακό αρνητικό κλίμα, το οποίο προκάλεσε η υποβάθμιση των εκτιμήσεων τους για την κερδοφορία του έτους.

 

Αντιθέτως, η Hertz υποχώρησε κατά 3,9%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι αυξημένες ανακλήσεις οχημάτων λόγω προβλημάτων, θα πλήγει τα αποτελέσματα της και θα το λειτουργικό κόστος της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.