ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Yellen "έφερε" μικτά πρόσημα στη Wall

23:32 - 22 Αυγ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Η Yellen "έφερε" μικτά πρόσημα στη Wall
Νευρικότητα και έντονες μεταβολές στους αμερικανικούς δείκτες την Παρασκευή, μετά τα σχόλια της επικεφαλής της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Janet Yellen, αλλά και λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,23% στις 17.001,03 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,14% στις 4.538,55 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,20% στις 1.988,38 μονάδες.

 

"Εάν οι στόχοι επιτευχθούν γρήγορα, τότε τα επιτόκια θα αυξηθούν ταχύτερα". Αυτό ήταν το μήνυμα που έλαβαν οι αγορές παγκοσμίως από την ομιλία της επικεφαλής της Κεντρική Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Janet Yellen, στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ Τζάκσον Χολ του Κάνσας.

 

Σύμφωνα με την ίδια, η αγορά εργασίας δεν δείχνει έτοιμη να δεχτεί μια αύξηση των επιτοκίων. Ήδη παρατηρούνται σημάδια στασιμότητας, εξέλιξη, που σε συνδυασμό με την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας, ενδέχεται να αναβάλλει την αύξηση των επιτοκίων.

 

Σε επίπεδο μετοχών, η Keurig Green Mountain ενισχύθηκε κατά 15%, καθώς ανακοίνωσε συμφωνία να προμηθεύεται προϊόντα από την Kraft Foods Group, όπως και από την Maxwell House, την Yuban και την McCafe.

 

Η GameStop ενισχύθηκε κατά 5,7%, καθώς εκτιμά ότι τα κέρδη δευτέρου τριμήνου χρήσης θα διπλασιαστούν, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την αγορά.

 

Στον αντίποδα, η Aeropostale υποχώρησε κατά 9,7%, καθώς οι εκτιμήσεις για το τρίτο τρίμηνο του έτους απογοήτευσαν την αγορά. Η Εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταγράψει ζημίες 44 -48 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 33 σεντς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.