ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

16:51 - 27 Αυγ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Μικτές τάσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες, μετά το διήμερο ράλι, με φόντο τις ενδείξεις προόδου στις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας επισκιάζουν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, που ήταν χειρότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Ειδικότερα, στις 16.50, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει οριακές απώλειες 0,06% στις 6.819 μονάδες, ο γερμανικός DAX κινείται χαμηλότερα κατά 0,04% στις 9.584 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,13% στις 4.399 μονάδες.

 

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 3438 μονάδες.

 

Στα μάκρο στοιχεία της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία τον Ιούλιο, υπέστησαν περαιτέρω μείωση της τάξεως του 0,4% σε μηνιαία βάση, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους είχαν διαμορφωθεί κατά 0,2% χαμηλότερα. Σε ετήσια βάση οι τιμές έπεσαν κατά 1,7%, με τους αναλυτές να είχαν εκτιμήσει μείωση κατά 1,4%.

 

Επίσης, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γαλλία υποχώρησε οριακά, στις 96 μονάδες τον Αύγουστο από 97 μονάδες τον Ιούλιο.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι είχε θετικές συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του Petro Poroshenko όσον αφορά στην ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Ο Poroshenko από την πλευρά του δήλωσε ότι Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν στηρίζουν την στρατηγική ειρήνευσης στην Ουκρανία.

 

Στο ταμπλό, η Telecom Italia ενισχύεται κατά 3,1%, μετά την ανακοίνωση ότι επεξεργάζεται με την Banco BTG Pactual σχέδιο εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της Tim, της δεύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στη Βραζιλία.

 

Στο +2,5% βρίσκεται η Rynair Holdings, με την αγορά να υποδέχεται θερμά την έναρξη της πώλησης ευέλικτων εισιτηρίων για επαγγελματίες. Τα εισιτήρια Business Plus δίδονται με έκπτωση 30%.

 

Στον αντίποδα, η United Utilities χάνει 1,7%, μετά την υποβάθμιση της από την Merrill Lynch σε underperform. Νωρίτερα, και η RBC μείωσε τη σύσταση της σε sector perform, η οποία σημαίνει "ουδετερότητα" (neutral).

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.