ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά έκλεισαν τελικά οι ευρωαγορές

19:37 - 29 Αυγ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Θετικά έκλεισαν τελικά οι ευρωαγορές
Ανοδικά κινείται και η Wall.

Ανατροπή σκηνικού την Παρασκευή στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία έκλεισαν τελικά με θετικά πρόσημα, αν και οι επενδυτές διατηρούν τις ανησυχίες τους για τις εξελίξεις στην Ουκρανική κρίση.

 

O βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,21% στις 6.820 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενίσχυθηκε κατά 0,08% στις 9.470 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 0,34% στις 4.381 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 342 μονάδες, ανατρέποντας το -0,4% που σημείωνε μισή ώρα πριν από τη λήξη της συνεδρίασης. Σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε κέρδη 1,6%. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι 12 σημείωσαν άνοδο.

 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αμετάβλητο στο 11,5% παρέμεινε το εποχιακά προσαρμοσμένο ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ ο ετήσιος πληθωρισμός στην περιοχή μειώθηκε τον Αύγουστο στο 0,3% από 0,4% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

 

Στο ταμπλό, η AstraZeneca ενισχύθηκε κατά 2%, ξεχωρίζοντας στον κλάδο των φαρμακευτικών. Νωρίτερα, η εταιρεία ανέφερε ότι οι δοκιμές ενός νέου φαρμάκου για τον καρκίνο περνούν στο επόμενο στάδιο, στοιχείο εξαιρετικά σημαντικό για τα μελλοντικά έσοδα της εταιρείας.

 

Στον αντίποδα, η Tesco υποχώρησε κατά 6,6%, μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη του έτους στα 2,4-2,5 δισ. στερλίνες, ενώ μειωμένο κατά 75% θα είναι και το μέρισμα στις 1,16 πένες ανά μετοχή.

 

Η D'Ieteren βρέθηκε στο -2,8%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη του πρώτου εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 86,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν στα 95,9 εκατ. ευρώ.

 

Wall

 

Αλλαγή σκηνικού και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου η αρχική νευρικότητα υποχώρησε με αποτέλεσμα οι αμερικανικοί δείκτες να περάσουν σε θετικό έδαφος.

 

Ειδικότερα, στις 19:35, ο δείκτης Dow Jones παραμένει οριακά αμετάβλητος στις 17.078 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,36% στις 4.574 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,21% στις 2.001 μονάδες.

 

Στα μάκρο στοιχεία της ημέρας, πτώση 0,1% σημείωσαν οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, για πρώτη φορά το τελευταίο εξάμηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,1%.

 

Επίσης, ο Chicago PMI διαμορφώθηκε στις 64,3 μονάδες τον Αύγουστο, από 52,6 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο, ανακτώντας όλο το χαμένο έδαφος των αρχών του καλοκαιριού. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 57,5 μονάδες.

 

Το τελευταίο δίμηνο συμβαίνει το εξής παράξενο στη διακύμανση της Wall Street. Όταν τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται είναι θετικά, οι επενδυτές ανησυχούν για την προοπτική η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, η Federal Reserve, να προχωρήσει πρόωρα σε αύξηση του επιτοκίου, πλήττοντας την διαδικασία της ανάκαμψης.

 

Στο ταμπλό, στο +8,6% βρίσκεται η Avago, η οποία ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη του τρίτου τριμήνου χρήσης της διαμορφώθηκαν στα 1,26 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 1,05 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

 

Επίσης, η Apple κινείται με κέρδη 0,20%, καθώς ανακοινώθηκε ότι την Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου iPhone, αλλά και το λανσάρισμα του πρώτου iWatch, του πρώτου τεχνολογικού προϊόντος της εταιρείας που... φοριέται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.