ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στη Wall

00:09 - 30 Αυγ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη στη Wall
Με θετικά πρόσημα ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου για τον Αύγουστο.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 17.098,45 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,50% στις 4.580,27 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,33% στις 2.003,37 μονάδες.

 

Στις αρχές της συνεδρίασης υπήρξε έντονη νευρικότητα στους δείκτες, με τα πρόσημα να είναι μικτά. Η νευρικότητα αυτή αποτυπώνει την μεταβλητότητα στις επενδυτικές στρατηγικές, η οποία επικρατεί το τελευταίο δίμηνο.

 

Όταν τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται είναι θετικά, οι επενδυτές ανησυχούν για την προοπτική η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, η Federal Reserve, να προχωρήσει πρόωρα σε αύξηση του επιτοκίου, πλήττοντας την διαδικασία της ανάκαμψης.

 

Στα μάκρο στοιχεία της ημέρας, πτώση 0,1% σημείωσαν οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, για πρώτη φορά το τελευταίο εξάμηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,1%.

 

Επίσης, ο Chicago PMI διαμορφώθηκε στις 64,3 μονάδες τον Αύγουστο, από 52,6 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο, ανακτώντας όλο το χαμένο έδαφος των αρχών του καλοκαιριού. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 57,5 μονάδες.

 

Σε επίπεδο μετοχών, στο +7,7% βρέθηκε η Avago, η οποία ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη του τρίτου τριμήνου χρήσης της διαμορφώθηκαν στα 1,26 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 1,05 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

 

Η Veeva Systems βρέθηκε στο +20%, καθώς βελτίωσε τις εκτιμήσεις της για την πορεία των μεγεθών το 2014, ενώ τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου που ανακοίνωσε ήταν πολύ καλύτερα του αναμενομένου.

 

Επίσης, η Apple έκλεισε με κέρδη μόλις 0,24%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε ότι την Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου iPhone, αλλά και το λανσάρισμα του πρώτου iWatch, του πρώτου τεχνολογικού προϊόντος της εταιρείας που... φοριέται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.