ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτά πρόσημα στη Wall

23:54 - 15 Σεπ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Μικτά πρόσημα στη Wall
Μεικτή εικόνα παρουσίασε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον τεχνολογικό δείκτη να καταγράφεται ως αρνητικός πρωταγωνιστής, με φόντο τα στοιχεία για τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,26% στις 17.031,14 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,07% στις 4.518,90 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,07% στις 1.984,13 μονάδες.

 

Στα μάκρο στοιχεία της ημέρας, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα ετών διαμορφώθηκε ο μεταποιητικός δείκτης Empire State στις ΗΠΑ. Ο δείκτης ενισχύθηκε στις 27,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο έναντι 14,7 τον Αύγουστο. Ο δείκτης νέων παραγγελιών αυξήθηκε στις 16,9 μονάδες έναντι 14,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

 

Επίσης, απρόσμενη πτώση 0,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, υποχωρώντας για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση της τάξεως του 0,3%.

 

Από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν προκύπτει πως η παραγωγή στη μεταποίηση υποχώρησε κατά 0,4%, ενώ αντίθετα η παραγωγή στα ορυχεία αυξήθηκε κατά 0,5% και στις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας ενισχύθηκε 1%.

 

Στα αρνητικά σημεία της συνεδρίασης, ξεχωρίζει το κύμα ρευστοποιήσεων που υπήρξε στον τεχνολογικό κλάδο της αμερικανικής αγοράς, με τις Facebook, TripAdvisor και Twitter να χάνουν πάνω από 3,5%. Μάλιστα, οι ρευστοποιήσεις οδήγησαν τον δείκτη Nasdaq να κλείσει με τις χειρότερες απώλειες των τελευταίων έξι εβδομάδων.

 

Απώλειες 1,2% κατέγραψε και η Microsoft η οποία συμφώνησε να εξαγοράσει την Mojang, την εταιρεία πίσω από το διάσημο παιχνίδι Minecraft, έναντι του ποσού των 2,5 εκατ. δολαρίων.

 

Απώλειες που έφτασαν το 10% κατέγραψε η Tesla, καθώς η Morgan Stanley ανέφερε ότι η μετοχή είναι απίθανο να ανατιμηθεί εάν δεν υπάρξουν νέες αλλαγές στο επιχειρηματικό πλάνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.