ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η FED δεν "συγκίνησε" τη Wall

23:59 - 17 Σεπ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Η FED δεν "συγκίνησε" τη Wall
Με μικρά κέρδη έκλεισε το αμερικανικό χρηματισττήριο, καθώς οι διαβεβαιώσεις της Fed για τη διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα για όσο χρειαστεί, δεν συγκίνησαν τους επενδυτές.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,15% στις 17.156,85 μονάδες, καταρρίπτοντας νέα ιστορικά υψηλά, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,21% στις 4.562,19 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,13% στις 2.001,57 μονάδες.

 

Οι αξιωματούχοι της Fed επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να παραμείνουν τα επιτόκια χαμηλά, για όσο διάστημα χρειαστεί η οικονομία, ενώ πιθανή αύξηση θα είναι απόφαση συνυπολογισμού πολλών παραγόντων. Παράλληλα, παρέμειναν πιστοί στη δέσμευση τους για τη μείωση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων, ανακοινώνοντας σήμερα την καθιερωμένη μείωση κατά 10 δισ. δολάρια. Το επιτόκιο διατηρήθηκε κοντά στο μηδέν.

 

Στα μάκρο στοιχεία της ημέρας, πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, για πρώτη φορά μετά από 16 μήνες, εξαιτίας κυρίως της μείωσης στην τιμή της βενζίνης.

 

Επίσης, μειωμένο κατά 3,8% στα 98,5 δισ. δολάρια ήταν το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

 

Σε επίπεδο μετοχών, η U.S. Steel ενισχύθηκε κατά 9,7% μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου του Οντάριο για την παροχή προστασίας από τους πιστωτές της μονάδας του Καναδά. Επίσης, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι ακύρωσε το σχέδιο επενδύσεων ύψους 800 εκατ. δολαρίων σε Μινεσότα και Ιντιάνα.

 

Η Lennar κέρδισε 5,2%, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου χρήσης διαμορφώθηκαν στα 78 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 67 σεντς.

 

Επίσης, η Auxilium σημείωσε κέρδη 43%, καθώς η Endo υπέβαλε πρόταση εξαγοράς ύψους 28,10 δολαρίων ανά μετοχή, με premium 31% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος στη χθεσινή συνεδρίαση.

 

Αντιθέτως, η Adobe έχασε 4,2%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 1,01 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 1,02 δισ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.