ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικό σερί για τον DAX - Ενεργειακή πτώση για τον FTSE

20:47 - 27 Νοε 2014 | Σχόλια Αγοράς
Με άνοδο για 11η συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισε ο γερμανικός δείκτης DAX, με την επενδυτική εμπιστοσύνη να τροφοδοτείται από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τη γερμανική οικονομία. Ανοδικά κινήθηκαν και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί δείκτες, πλην του βρετανικού FTSE 100, ο οποίος επιβαρύνθηκε από την πτώση του ενεργειακού κλάδου.

Οι στατιστικές ειδήσεις της ημέρας πρόσφεραν σημαντική ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τις πιέσεις που προκάλεσε στις ενεργειακές μετοχές η «βουτιά» των τιμών του πετρελαίου.


Η αναπάντεχη πτώση στον αριθμό των ανέργων στην Γερμανία, αλλά και ο χαμηλός πληθωρισμός που ανακοινώθηκε  σε Γερμανία και Ισπανία επέτειναν  τις προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα υποχρεωθεί να δράσει για να ανεβάσει τον πληθωρισμό και την οικονομική δραστηριότητα.


Επιπλέον, τα αρχικά κέρδη περιορίστηκαν εξαιτίας των μεγάλων πιέσεων που άσκησε στους κλάδους ενέργειας και πρώτων υλών η πτώση του πετρελαίου μετά την απόφαση του OPEC να μην προχωρήσει σε μείωση του πλαφόν παραγωγής.

 

Συγκεκριμένα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,09% στις 6.723 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,60% στις 9.975 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,20% στις 4.382 μονάδες.


Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,35% στις 347,50 μονάδες. 

Οι συναλλαγές ήταν περιορισμένες, εξαιτίας της αργίας στο αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.