ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυνατό ξεκίνημα για τη Wall Street

18:26 - 18 Δεκ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Δυνατό ξεκίνημα για τη Wall Street
Με εντωπιακή άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Wall Street σήμερα Πέμπτη, συνεχίζοντας τη χθεσινή ανοδική πορεία των αμερικανικών δεικτών, έπειτα από τις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, τα θετικά στοιχεία από το μέτωπο της ανεργίας και την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου.

Πιο αναλυτικά, η επικεφαλής της Fed δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ είναι απίθανο να αυξήσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια μέχρι τουλάχιστον την άνοιξη.

«Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής θεωρεί ότι είναι απίθανο να ξεκινήσει τη διαδικασία ομαλοποίησης της πολιτικής της για τουλάχιστον κάποιες ακόμη συναντήσεις», είπε η Yellen. Πρόσθεσε, βέβαια, πως «η εκτίμηση αυτή, εξαρτάται πλήρως από τα στοιχεία».

Παράλληλα, στο μέτωπο της ανεργίας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας συνεχίζει να μειώνεται, με τις αιτήσεις να παραμένουν κοντά σε χαμηλά 14 ετών, καθώς η αγορά εργασίας δείχνει σημάδια περαιτέρω βελτίωσης.

Από την άλλη πλευρά, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2013 υποχώρησε ο σύνθετος δείκτης PMI στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, η δραστηριότητα του αμερικανικού κλάδου των υπηρεσιών επιβάρυνε αισθητά το Δεκέμβριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εταιρεία ερευνών Markit.

Στα πλαίσια αυτά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει κατά 1,40% και βρίσκεται στις 17.600 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο κατά 1,54%, φτάνοντας τις 4.715 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο κατά 1,49% και βρίσκεται στις 2.042 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.