ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αρνητικό έδαφος διολισθαίνει η Wall Street

18:28 - 27 Ιαν 2015 | Σχόλια Αγοράς
Σε αρνητικό έδαφος διολισθαίνει η Wall Street
Σχεδόν 300 μονάδες χάνει ο Dow Jones σήμερα Τρίτη, ενώ και οι άλλοι δείκτες της Wall Street σημειώνουν σημαντικές απώλειες, έπειτα από την ανακοίνωση των απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων, των μακροοικονομικών στοιχείων και εν αναμονή της ολοκλήρωσης της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα κολοσσών της αμερικανικής οικονομίας, όπως η Microsoft Corp., η Caterpillar Inc. και η DuPont δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Παράλληλα, τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου δείχνουν πτώση 3,4% τον Δεκέμβριο, με τον τομέα των μετοφορών να ηγείται της πτώσης με βουτιά 9,2%.

 

Τα στοιχεία διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για οριακή αύξηση 0,1% σε δημοσκόπηση του Marketwatch.

 

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο και θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για την νομισματική πολιτική.

 

Να σημειωθεί ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο θα λειτουργήσει σήμερα κανονικά παρά το κύμα κακοκαιρίας. Ωστόσο, ο όγκος των συναλλαγών μπορεί να είναι μικρότερος γιατί πολλοί εργαζόμενοι μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα να φτάσουν στα γραφεία τους.

 

Οι δείκτες

 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 1,64% και βρίσκεται στις 17.388 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 1,54% φτάνοντας τις 4.698 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 1,13% και βρίσκεται στις 2.033 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.