ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

18:21 - 29 Ιαν 2015 | Σχόλια Αγοράς
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street
Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές επηρεάζονται από μια σειρά μεικτών εταιρικών αποτελεσμάτων, τα θετικότερα των εκτιμήσεων στοιχεία από την αγορά απασχόλησης των ΗΠΑ που έδειξαν πτώση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2000 και από τις χθεσινές αποφάσεις νομισματικής της πολιτικής της Fed για διατήρηση των επιτοκίων της στα ίδια επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, μεγάλη πτώση σημείωσε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας, διολισθαίνοντας κοντά σε χαμηλά 14 ετών, με τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας να υποχωρούν κατά 43.000 στο εποχικά προσαρμοσμένα μέγεθος των 265.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Ιανουαρίου.

 

Όσον αφορά στα εταιρικά αποτελέσματα, πτωτικά κινείται η μετοχή της Alibaba (-10,60%), με τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου να ανακοινώσει καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη στο τρίμηνο, αλλά χειρότερα των εκτιμήσεων έσοδα. Συγκεκριμένα τα έσοδά αυξήθηκαν κατά 40% στα 4,22 δισ. δολάρια στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, με τους αναλυτές να τα τοποθετούν στα 4,45 δισ. δολάρια.

 

Αύξηση 34% στα κέρδη του εμφάνισε στο δ΄ τρίμηνο το Facebook καθώς συνεχίζει να αποκομίζει μεγάλα έσοδα από τον κλάδο του mobile advertising.

 

Καλύτερα των εκτιμήσεων της Wall Street ήταν τα κέρδη της Ford, με την αυτοκινητοβιομηχανία να διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του 2015.

 

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η Viacom για το α΄ τρίμηνο χρήσης, με τον κολοσσό των ΜΜΕ να ξεπερνά πάντως τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

 

Οι δείκτες

 

Στα πλαίσια αυτά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει έδαφος κατά 0,20% και βρίσκεται στις 17.225 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση κατά 0,30%, φτάνοντας τις 4.624 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση κατά 0,15% και βρίσκεται στις 1.999 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.