ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η βραδύτερη ανάπτυξη "ρίχνει" τη Wall Street

18:16 - 30 Ιαν 2015 | Σχόλια Αγοράς
Η βραδύτερη ανάπτυξη "ρίχνει" τη Wall Street
Με μεικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς ο Dow Jones και ο S&P 500 χάνουν έδαφος και ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη, με τους επενδυτές να επηρεάζονται από τα στοιχεία για βραδύτερη της αναμενόμενης ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το δ΄τρίμηνο, αλλά και από τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν εταιρείες-κολοσσοί, όπως η Chevron και η Amazon.

Πιο αναλυτικά, η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ επιβράδυνε στο 2,6% ετησίως το τέταρτο τρίμηνο του 2014, έναντι ρυθμού 5% που είχε καταγράψει το τρίτο τρίμηνο του ιδίου έτους.

 

Ξεχωριστά, αύξηση εμφάνισε το κόστος εργασίας στις ΗΠΑ τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, σε μια ένδειξη πως η αγορά εργασίας ενισχύει, ελαφρώς μόνο, τους μισθούς στους εργαζομένους.

 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, οι επενδυτές δίνουν μεγάλη βάση στα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώνουν οι εταιρείες.

 

Η Chevron -η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή των ΗΠΑ- ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις στο δ΄ τρίμηνο του έτους.

 

Πιο αναλυτικά, καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη της Amazon. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε πως τα κέρδη δ΄ τριμήνου υποχώρησαν λιγότερο του αναμενόμενου ενω τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 15%, αν και οι δαπάνες συνέχισαν να πιέζουν την κερδοφορία.

 

Για το τρέχον τρίμηνο, η Amazon προβλέπει ότι οι πωλήσεις της θα φτάσουν τα 20,9-22,9 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για πωλήσεις ύψους 23,05 δισ. δολαρίων.

 

Οι δείκτες

 

Στα πλαίσια αυτά, στις 17:17, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,42% και βρίσκεται στις 17.342 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 0,27%, φτάνοντας τις 4670 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 0,53% και βρίσκεται στις 2010 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.