ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νευρικότητα στη Wall Street μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ

18:28 - 27 Φεβ 2015 | Σχόλια Αγοράς
Νευρικότητα στη Wall Street μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ
Με νευρικότητα ξεκίνησαν οι δείκτες σήμερα στη Wall Street, έπειτα από τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικάνικης οικονομίας επιβράδυνε το τελευταίο τρίμηνο του 2014.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, την περίοδο αυτή το αμερικανικό ΑΕΠ επεκτάθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,2% το δ΄ τρίμηνο, όπως έδειξαν τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Η αρχική μέτρηση του υπουργείου ήταν για ανάπτυξη 2,6%.

 

«Το νούμερο του ΑΕΠ είναι παρόμοιο με ό, τι ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα, από την στιγμή που δεν είναι κάτι αρνητικό, η αγορά δεν πρόκειται να υποχωρήσει σημαντικά» δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg.

 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της J.C. Penney βουτάει 15%. Η αλυσίδα λιανικής ανακοίνωσε απογοητευτικά ετήσια αποτελέσματα και ζημίες για το τρίμηνο των διακοπών.

 

Κέρδη 2,8% καταγράφει η μετοχή της Gap. Η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής ρούχων στις ΗΠΑ ανακοίνωσε κέρδη που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Πτώση 3,7% σημειώνει η μετοχή της Crocs. Oι πωλήσεις τριμήνου ήταν μικρότερες των προβλέψεων.

 

Οι δείκτες

 

Στα πλαίσια αυτά, ο δείκτης Dow Jones διολισθαίνει 0,13% στις 18.191 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,11% χαμηλότερα στις 4.982 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,02% στις 2.110 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.