ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διορθωτικά κινείται και σήμερα η Wall Street

18:22 - 04 Μαρ 2015 | Σχόλια Αγοράς
Διορθωτικά κινείται και σήμερα η Wall Street
Με απώλειες κινούνται σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να κρατούν απαισιόδοξη στάση, έπειτα από τα στοιχεία της ADP που έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό του αναμενόμενου το Φεβρουάριο.

Πιο αναύτικά, τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 212 χιλ. οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Automatic Data Processing, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να δημιουργηθούν 238 χιλ. νέες θέσεις εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο είχαν προστεθεί 250 χιλ. νέοι εργαζόμενοι, βάσει αναθεωρημένων στοιχείων.

 

Το αρνητικό κλίμα δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τα ενθαρρυντικά στοιχεία από τον κλάδο των υπηρεσιών στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών Markit, ο τελικός δείκτης PMI της Markit για τον κλάδο των υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 57,1 μονάδες το Φεβρουάριο από 54,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014.

 

Ο σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες επίσης αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014 στις 57,2 μονάδες το Φεβρουάριο από 54,4 μονάδες τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Markit.

 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της American Eagle ενισχύεται 9,3% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Η μετοχή της Alibaba διολισθαίνει 1,13%, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία.

 

Οι δείκτες

 

Στα πλαίσια αυτά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,90% και βρίσκεται στις 18.039 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 0,71% φτάνοντας τις 4.944 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 0,82% και βρίσκεται στις 2.090 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.