ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άλμα άνω των 255 μονάδων για τον Dow Jones

17:34 - 30 Μαρ 2015 | Σχόλια Αγοράς
Άλμα άνω των 255 μονάδων για τον Dow Jones
Με ισχυρά κέρδη ξεκίνησε σήμερα η συνεδρίαση στη Wall Street και άλμα του Dow Jones, με ώθηση από τα θετικά μάκρο, αλλά και από τις δηλώσεις κεντρικών τραπεζιτών ότι θα συνεχίσουν τις πολιτικές στήριξης της οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας σε συνέδριο της Federal Reserve Bank of San Francisco την Παρασκευή, η πρόεδρος της Federal Reserve δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα κινηθεί με μεγάλη προσοχή στις αυξήσεις των επιτοκίων της. Σύμφωνα με την ίδια, η η Fed δεν θα ένιωθε άνετα να αυξήσει τα επιτόκια της εάν οι τιμές καταναλωτή, η αύξηση των μισθών και άλλες μετρήσεις του πληθωρισμού εμφανίζονται να αποδυναμώνονται.

 

Παράλληλα, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Zhou Xiaochuan, σχολίασε την Κυριακή ότι θα υπάρξει «μεγαλύτερο περιθώριο» για χαλάρωση της πολιτικής εάν η οικονομία συνεχίζει να αποδυναμώνεται και ο πληθωρισμός παραμείνει αδύναμος.

 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, η προσωπική δαπάνη ενισχύθηκε κατά 0,1% από τον προηγούμενο μήνα. Η δαπάνη είχε μειωθεί κατά 0,2% τον Ιανουάριο και κατά 0,2% το Δεκέμβριο.Προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό, η δαπάνη υποχώρησε κατά 0,1% το Φεβρουάριο.

 

Επίσης, το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,4% το Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ το ποσοστό αποταμίευσης σκαρφάλωσε στο 5,8%, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2012.

 

Οι δείκτες

 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 255,61 μονάδες (1,44%) και βρίσκεται στις 17.968 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο κατά 0,75% και βρίσκεται στις 4.927 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,99% και βρίσκεται στις 2.081 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.