ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω από τις 770 μονάδες ο ΓΔ - Συνεχίζονται οι πιέσεις στις τράπεζες

13:31 - 14 Απρ 2015 | Σχόλια Αγοράς
Κάτω από τις 770 μονάδες ο ΓΔ - Συνεχίζονται οι πιέσεις στις τράπεζες
Πτωτικά κινείται σήμερα Τρίτη του Πάσχα η εγχώρια αγορά, έπειτα από τις αργίες του Πάσχα και ένα τετραήμερο, κατά το οποίο κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο με κακούς οιωνούς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα οποία διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την επιφυλακτικότητα στη Λεωφόρο Αθηνών.

Εν αναμονή του επόμενου Eurogroup σε δέκα ημέρες από σήμερα, στο οποίο είναι επιτακτική ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία, η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη Έλληνα υπουργό που δεν κατονόμασε, έκανε λόγο για μυστικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για πρόωρες εκλογές σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων. Στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε και δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο ανέφερε ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ένα «δραματικό βήμα» και να κηρύξει πτώχευση, εκτός και αν καταλήξουν σε συμφωνία οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, έως τα τέλη του Απριλίου.

 

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης έχει χάσει τις 770 μονάδες και στις 13:30 διαμορφώνεται στις 763,14 με πτώση 1,66%. Ωστόσο, ο τζίρος ενισχύεται.

 

Να σημειωθεί ότι σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ για την ανανέωση της ρευστότητας του μηχανισμού ELA.

 

Οι τραπεζικές μετοχές συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις, με τις πωλήσεις να υπερτερούν των αγορών, και τον τραπεζικό δείκτη να πέφτει κάτω από τις 550 μονάδες.

 

Σε διόρθωση βρίσκονται σήμερα και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές , με τον DAX να κινείται πτωτικά κατά 0,45% στις 12.282 μονάδες και τον CAC 40 να χάνει έδαφος κατά 0,51% στις 5.227 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:35 - 14 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.