ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνητικά πρόσημα σήμερα στο Χ.Α.

13:13 - 25 Μαϊ 2015 | Σχόλια Αγοράς
Αρνητικά πρόσημα σήμερα στο Χ.Α.
Με σημαντική πτώση κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις εξελίξεις από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών και την όχι και τόσο θετική ειδησεογραφία του Σαββατοκύριακου να λειτουργεί ανασταλτικά στην προσπάθεια ανόδου που καταγράφει στις τελευταίες συνεδριάσεις η ελληνική αγορά.

Ιδιαίτερα επιβαρυντική για την ψυχολογία της αγοράς είναι η ανησυχία για το κατά πόσο η Αθήνα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι του ΔΝΤ τον Ιούνιο, έπειτα από δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, και του είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη, η πληρωμή των δόσεων του Ιουνίου προς το ΔΝΤ.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών, ωστόσο, στρέφεται κυρίως στις συνεδριάσεις των τεχνικών κλιμακίων στο Brussels Group, οι οποίες ξεκινούν πάλι από αύριο στις Βρυξέλλες, ενώ ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη και σήμερα.

Την εβδομάδα αυτή αναμένονται επίσης ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου εταιρειών, οι οποίες ωστόσο δεν αναμένεται να διαδραματίσουν μεγάλο ρόλο στην πορεία του Γενικού Δείκτη, καθώς η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μονοπωλεί το ενδιαφέρον της εγχώριας αγοράς.

Στα πλαίσια αυτά, στις 13:10, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,98% στις 831,97 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα, σημαντικές πιέσεις δέχεται η μετοχή της ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΡΑΠΕΖΑ, η οποία υποχωρεί κατά 3,28%, της ALPHA BANK, η οποία βρίσκεται στο -2,87% της MIG στο -3,13%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.