ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιφυλακτικά υψηλότερα κινείται το Χ.Α.

12:44 - 26 Μαϊ 2015 | Σχόλια Αγοράς
Επιφυλακτικά υψηλότερα κινείται το Χ.Α.
Σε κλίμα (συγκρατημένης) αισιοδοξίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων εκτυλίσσονται οι συναλλαγές την Τρίτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά τη χθεσινή πτώση του Γενικού Δείκτη, με τις συνεδριάσεις του Brussels Group να ξεκινούν σήμερα ξανά στις Βρυξέλλες και την ελληνική κυβέρνηση να φαίνεται αποφασισμένη να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα και να ανοίξει ο δρόμος για συμφωνία.

Σύμφωνα άλλωστε με πληροφορίες του reporter.gr, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει σαφείς εντολές να υπάρξει προώθηση λύσεων στις συνεδριάσεις των τεχνικών κλιμακίων.

Η εγχώρια αγορά αποτιμά θετικά τις κινήσεις για μια θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες φαίνεται πως έχουν μπει στην τελική ευθεία, χωρίς ωστόσο πλέον να προεξοφλεί την επίτευξη συμφωνίας και περιμένοντας, ακόμα κι αν αυτή έρθει, να την αξιολογήσει.

Ανησυχία εξακολουθούν να δημιουργούν δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες η δόση του Ιουνίου προς το ΔΝΤ πιθανόν δεν θα μπορέσει να αποπληρωθεί και, εάν δεν έχει υπάρξει συμφωνία και χρηματοδότηση μέχρι τότε, προτεραιότητα θα έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις.

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο CNN δήλωσε αισιόδοξος ότι η δόση θα καταβληθεί την 5η Ιουνίου, καθώς εκτίμησε ότι θα έχει υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τότε.

Η αβεβαιότητα σχετικά με το ζήτημα αυτό αποτυπώνεται στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Η απόδοση στο 3ετές ομόλογο καταγράφει άνοδο 4,11% στο 24,85%, στο 5ετές ομόλογο ενισχύεται στο 17,23% ενώ στο 10ετές η απόδοση ενισχύεται στο 11,85%.

Η εβδομάδα αυτή αποτελεί επίσης εβδομάδα ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου, οι οποίες ωστόσο γίνονται χωρίς να επηρεάσουν ιδιαίτερα την ψυχολογία της αγοράς, η οποία πλέον καθορίζεται κυρίως από τις ανησυχίες για το μέλλον της χώρας.

Στα πλαίσια αυτά, σήμερα στις 12:45 ο Γενικός Δείκτης κινείται ανοδικά κατά 1,71% στις 827,94 μονάδες.

Στο ταμπλό, κυριαρχούν τα θετικά πρόσημα, με τις τράπεζες να καταγράφουν σημαντικά κέρδη. Στο +7,52% βρίσκεται η Eurobank, ενώ ακολουθούν η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΡΑΠΕΖΑ στο +6,53%, η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στο +3,42% και η ALPHA BANK στο +2,67%.

Κέρδη καταγράφουν και ο ΟΠΑΠ (+2,41%), η ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+2,86%), η JUMBO (+3%) και ο ΟΤΕ (+1,75%).

Τελευταία τροποποίηση στις 12:54 - 26 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.