ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με αρνητικό πρόσημο το άνοιγμα στη Wall Street

17:08 - 26 Μαϊ 2015 | Σχόλια Αγοράς
Με απώλειες ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, επηρεασμένοι από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, αλλά και τις δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Federal Reserve για επαναφορά του κόστους δανεισμού σε πιο “φυσιολογικά” επίπεδα.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Στάνλει Φίσερ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η FED anam;enei ta τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια, να ακολουθήσει μια «σταδιακή και σχετικά αργή» πορεία στην αύξηση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων για να επαναφέρει το κόστος δανεισμού σε πιο «φυσιολογικά» επίπεδα.

Την ίδια στιγμή οι τιμές των κατοικιών συνέχισαν και το Μάρτιο την ανοδική τους πορεία, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις ανησυχίες για μια νέα φούσκα την αγορά. Αυτό θα μπορούσε να οδηγούσε την Fed να αναλάβει πιο αποφασιστική δράση προχωρώντας σε επιθετικότερες αυξήσεις των επιτοκίων της.

Στο ξεκίνημα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,56% στις 18.130,32 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,42% στις 5.068,03 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,46% στις 2.116,27 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.