ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: "Φρένο" στην αισιοδοξία

12:55 - 28 Μαϊ 2015 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: "Φρένο" στην αισιοδοξία
Αντιστροφή του κλίματος παρατηρείται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την χθεσινή αισιοδοξία για συμφωνία που οδήγησε τον Γενικό Δείκτη άνω των 850 μονάδων να εξανεμίζεται και τις αντιφατικές δηλώσεις αξιωματούχων να χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ξεκινά η συγγραφή της συμφωνίας με τους εταίρους έγιναν αποδεκτές σε θριαμβευτικό κλίμα από τους επενδυτές, οι οποίοι προχώρησαν μαζικά σε αγορές.

Ωστόσο σήμερα η εγχώρια αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με αντικρουόμενες δηλώσεις, από τη μια πλευρά της Αθήνας, η οποία διαμηνύει ότι βρισκόμαστε κοντά στη συμφωνία, και από την άλλη πλευρά των δανειστών, οι οποίοι μετριάζουν τον ενθουσιασμό.

Ενδεικτική ήταν η δήλωση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σχολίασε ότι μένει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει μέχρι οι πιστωτές να καταλήξουν σε συμφωνία για «ρευστό έναντι μεταρρυθμίσεων».

Στο αρνητικό κλίμα σήμερα συμβάλλει η δημοσίευση έκθεσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σύμφωνα με την οποία ο κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ελλάδα έχει αυξηθεί σημαντικά.

Στα πλαίσια αυτά, ο Γενικός Δείκτης σήμερα στις 12:55 κινείται πτωτικά κατά 1,05% στις 842,88 μονάδες.

Τα αρνητικά πρόσημα επικρατούν στο ταμπλό με τη ΔΕΗ να καταγράφει απώλειες 3,59%, τα ΕΛΠΕ 2,24%, την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 1,60%, τον ΟΠΑΠ 2% και τον ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ 2,07.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:59 - 28 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.