ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε... σύγχυση η Λεωφόρος Αθηνών

12:56 - 29 Μαϊ 2015 | Σχόλια Αγοράς
Σε... σύγχυση η Λεωφόρος Αθηνών
Τη χθεσινή πτωτική πορεία συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών και σήμερα, υπό το βάρος των αντικρουόμενων δηλώσεων, από τη μια πλευρά της Αθήνας, η οποία διαμηνύει ότι βρισκόμαστε κοντά στη συμφωνία, και από την άλλη πλευρά των δανειστών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει.

Οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ξεκινά η συγγραφή της συμφωνίας οδήγησε την Τετάρτη τον Γενικό Δείκτη άνω των 850 μονάδων, αλλά η διάψευση των προσδοκιών από τους δανειστές την Πέμπτη προκάλεσαν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και έθεσαν την αγορά εκ νέου σε στάση αναμονής.

Η εγχώρια αγορά έχει κουραστεί να περιμένει τις εξελίξεις και άλλη μια φορά οι προσδοκίες που οδήγησαν σε άνοδο τον Γενικό Δείκτη διαψεύστηκαν.

Εν τω μεταξύ, η αγωνία για την έκβαση των συνομιλιών για το ελληνικό ζήτημα εντείνεται, ενώ ενδεικτικό είναι ότι παρότι το Brussels Group θα ολοκλήρωνε το Σάββατο το μεσημέρι τις εργασίες του, τελικά μαλλον θα συνεχίσει μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, υπό τον κίνδυνο να μην έχει υπάρξει συμφωνία μέχρι την λήξη του προγράμματος της Ελλάδας.

Η προσοχή της εγχώριας αγοράς στρέφεται επίσης αυτές τις μέρες στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI και στις παράλληλες αλλαγές στους δείκτες FTSE.

Στα πλαίσια αυτά, ο Γενικός Δείκτης σήμερα στις 12:56 κινείται πτωτικά κατά 0,37% στις 834,04 μονάδες.

Τα πρόσημα στο ταμπλό είναι μεικτά με την ALPHA BANK να κινείται ανοδικά κατά 3,94% και να ακολουθούν η EUROBANK στο +2,65%. Απώλειες καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ κατά 2,38% και του ΟΤΕ κατά 2,37%, καθώς και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατά 2,26%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.