ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγορές – ομόλογα: Ράλι μετά την κατάθεση της ελληνικής πρότασης

11:14 - 10 Ιουλ 2015 | Σχόλια Αγοράς
Αγορές – ομόλογα: Ράλι μετά την κατάθεση της ελληνικής πρότασης
Ισχυρά κέρδη σημειώνουν και σήμερα οι ευρωαγορές μετά την κατάθεση της ελληνικής πρότασης στους διεθνείς πιστωτές της.

Οι αγορές θεωρούν πως οι προτάσεις αποτελούν ένα βήμα προς την επίτευξη συμφωνίας το Σαββατοκύριακο, την αποτροπή του κινδύνου να ξεμείνει η χώρα από χρήμα και να φύγει από την ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 1,25% στις 386,05 μονάδες και ο Stoxx 50 ενισχύεται άνω του 2%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 2%, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 2,48% και ο αγγλικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,98%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο 2,21%, ο ιταλικός ΜΙΒ βρίσκεται +1,86% και ο πορτογαλικός PSI 20 κινείται 2,02% υψηλότερα. 

Η πρόταση εστάλη στον επικεφαλής του Eurogroup και του ESM J. Dιjsselbloem το απόγευμα της Πέμπτης και σύμφωνα με εκπρόσωπό του "είναι σημαντικό για τους θεσμούς να τις λάβουν υπόψη στην αποτίμησή τους". Δεν θα γίνει επιπλέον σχολιασμός επί των προτάσεων, πρόσθεσε η ίδια πηγή αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή τους με στόχο το Eurogroup του Σαββάτου.

Την ίδια στιγμή πτώση έως και 20 μ.β. καταγράφουν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, μετά την υποβολή της πρότασης της Ελλάδας στους πιστωτές, σε μια προσπάθεια της τελευταίας στιγμής για να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Οι αγορές θεωρούν πως οι προτάσεις αποτελούν ένα βήμα προς την επίτευξη συμφωνίας το Σαββατοκύριακο, την αποτροπή του κινδύνου να ξεμείνει η χώρα από χρήμα και να φύγει από την ευρωζώνη.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού και του 10ετούς ισπανικού ομολόγου υποχωρεί στο 2,03% και του πορτογαλικού στο 2,7%, ενώ του ελληνικού 10ετους υποχωρεί στο 18,43%. Οι τρεις αυτές χώρες είναι οι πιο ευάλωτες στην ελληνική κρίση, αν και μέχρι στιγμής η μετάδοση της ελληνικής κρίσης είναι περιορισμένη, λόγω και του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.

Αντίθετα η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο στο 0,804% καθώς υποχωρεί η ανάγκη των επενδυτών για προσφυγή σε ασφαλή καταφύγια. 

Θετικά αντιδρά και το ευρώ, το οποίο ενισχύεται 0,7% έναντι του δολαρίου στο 1,115.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.