ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Σε προεκλογικούς ρυθμούς με οριακές μεταβολές

11:57 - 28 Αυγ 2015 | Σχόλια Αγοράς
ΧΑ: Σε προεκλογικούς ρυθμούς με οριακές μεταβολές
Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται από σήμερα το ΧΑ καθώς όπως τονίζουν έμπειροι χρηματιστές είναι εμφανής η στάση αναμονής που επιδεικνύουν πλέον οι επενδυτές αλλά και η προσπάθεια αυτονόμησης της ελληνικές κεφαλαιαγοράς από τις διεθνείς αγορές.

Μετά από μια ώρα συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει οριακές μεταβολές σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο και διαμορφώνεται στις 625 μονάδες, με τον τζίρο για άλλη μια μέρα να είναι υποτονικός και να μην ξεπερνάει τα 5 εκατ. ευρώ. 

«Είναι αυτονόητο ότι πλέον το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνεται στο αποτέλεσμα των εκλογών και κυρίως στην κυβέρνηση και οποία θα κληθεί να υλοποιήσει το νέο μνημόνιο» τονίζει στο Reporter στέλεχος τραπεζικής χρηματιστηριακής. 

Αυτή την ώρα ο FTSE 25 σημειώνει πτώση 0,15% στις 184 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κινείται ανοδικά με κέρδη 2% αν και οι τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται αυτή την ώρα 

Μεικτά πρόσημα στις τραπεζικές μετοχές. Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ενισχύεται 6,81% στα 0,488 ευρώ, κέρδη 2,56% για την EUROBANK στα 0,04 ευρώ, αμετάβλητη είναι αυτή την ώρα η μετοχή της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ενώ απώλειες 1% στα 0,093 ευρώ σημειώνει η ALPHA.

Στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης τις μεγαλύτερες πιέσεις να δέχονται οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-3,23%), ΟΛΠ (-2,31%), ΕΕΕ (-2,09%), ΔΕΗ (-1,47%), GRIVALIA (-1,25%), MOTOR OIL (-1,25%) και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (-1,23%) μεταξύ άλλων. Στον αντίποδα βρίσκονται τα ΕΛΠΕ (+2,64%) και ΟΠΑΠ (+2,57%) που δημοσίευσαν χθες ιδιαιτέρως θετικά οικονομικά αποτελέσματα καθώς και ΒΙΟΧΑΛΚΟ (+1,94%) και ΤΙΤΑΝ (+1,19%).

Τα καλά αποτελέσματα εταιρειών όπως του ΟΠΑΠ, των ΕΛΠΕ, της Motor Oil, της ΔΕΗ και της Folli Follie, μπορεί να σταθεροποιήσουν το Γενικό Δείκτη τιμών, εκτιμά η Beta Χρηματιστηριακή, ωστόσο η μεταβλητότητα στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου θα παραμείνει εν αναμονή των αποτελεσμάτων αξιολόγησης των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών (AQRs).

Την ίδια στιγμή ηρεμία επικρατεί στις συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από μία έντονη εβδομάδα που στιγματίστηκε από τις ανησυχίες για την πορεία της κινεζικής οικονομίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διευρύνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης πέρα από το Σεπτέμβριο του 2016, εξαιτίας των παρατεταμένων πιέσεων στις τιμές των εμπορευμάτων και της πρόσφατης ανόδου στο ευρώ, που μπορεί να καθυστερήσει τον πληθωρισμό να επιστρέψει σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.