ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Άπνοια" στο Χρηματιστήριο Αθηνών

11:35 - 02 Σεπ 2015 | Σχόλια Αγοράς
"Άπνοια" στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Συναλλακτική "άπνοια" εξακολουθεί να επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη συνεδρίαση να ξεκινά με ήπια κέρδη και τους δείκτες να ακολουθούν την κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο όγκος συναλλαγών παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και, παρά την ελαφρά άνοδο, δεν αναμένεται να υπάρξει διαφυγή από τα τρέχοντα επίπεδα των δεικτών.

Η ελληνική αγορά εισάγει την διεθνή τάση των αγορών, η οποία σήμερα είναι σταθεροποιητική, έπειτα από τις ισχυρές απώλειες που καταγράφηκαν χτες, υπό το βάρος των απογοητευτικών μακροοικονομικών στοιχείων από την Κίνα, τα οποία αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για την πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου και την διάχυση της κρίσης της στην παγκόσμια οικονομία.

Το χρηματιστήριο ευθυγραμμίζεται πλέον με την τάση των διεθνών αγορών, καθώς, λόγω των capital controls, οι εγχώριοι επενδυτές υφίστανται περιορισμούς και επικαρτούν οι ξένοι επενδυτές, οι οποίοι πάντα ακολουθούν την πορεία των μεγάλων αγορών του εξωτερικού.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:36 διαμορφώνεται στις 621,51 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,43%.

Στο ταμπλό, επικρατεί μεταβλητότητα και συχνές εναλλαγές προσήμων. Ανοδικά κινείται η ALPHA BANK στο 3,70% και στο +1,00% ο ΟΠΑΠ, ενώ πτωτικά κινούνται οι μετοχές της EUROBANK (2,70%) και της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (1,22%).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.